Υγιεινά γεμιστά με κινόα και μανιτάρια για τα παιδάκια μας!

Διατροφικές πληροφορίες

Η πρωτεΐνη του κινόα είναι υψηλής βιολογικής αξίας καθώς περιέχει 9 απαραίτητα αμινοξέα, γεγονός που την κατατάσσει στα θρεπτικότερα τρόφιμα στον πλανήτη. Επίσης αποτελεί πηγή ωμέγα-3 λιπαρών και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Είναι μια σημαντική πηγή μετάλλων και βιταμινών και περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως πολυφαινόλες, φυτοστερόλες, φλαβονοειδή, τα οποία εμποδίζουν την απελευθέρωση των ελευθέρων ριζών στον οργανισμό μας.

Είναι καλή πηγή μαγνησίου, καλίου, μαγγανίου και άλλων μετάλλων και βιταμινών (Β1, Β2, Β3, Ε και D) που συμμετέχουν σε διάφορες λειτουργίες του μεταβολισμού. Αυτός είναι ο λόγος που το κινόα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος για την απώλεια βάρους.

Συστατικά

8 μεσαίες Ντομάτες
8 κουταλιές της σούπας κινόα
2 φλιτζάνια νερό
5 -6 τεμάχια μανιτάρια
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 σκελίδα Σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας Μαιντανό
1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ρίγανη

Βήματα

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Κόβουμε την κορυφή της ντομάτας σαν καπάκι και αδειάζουμε το εσωτερικό της. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά όπως κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές και να κάνουμε μια μίξη του εσωτερικού τους, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.

2. Τοποθετούμε σε ταψί τις ντομάτες διαδοχικά και τις αλατίζουμε εσωτερικά.

3. Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το κινόα. Καλό είναι να έχουμε βάλει το κινόα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ για να «ξεπικρίσει». Διαφορετικά το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το κινόα και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και οι γεύσεις τους.

5. Πολτοποιούμε το εσωτερικό απο τις ντομάτες ή τα άλλα λαχανικά στο multi και προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι.

6. Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε την γέμιση να πάρει μια βράση.

7. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαιντανό και κατεβάζουμε απο την φωτιά.

8. Μοιράζουμε την γέμιση στις ντομάτες και βάζουμε τα καπάκια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 30′

Πηγή: apostoloschronopoulos.gr
Close