Ιταλικό ρολό με μαρμελάδα και καρύδια (Biscotti Arrotolati)

Ιταλικό ρολό με μαρμελάδα και καρύδια (Biscotti Arrotolati) . Φίλες μου σήμερα θα σας κεράσω ένα υπέροχο, εμφανίσιμο, πεντανόστιμο, εύκολο γλυκάκι!

Ό,τι πρέπει για το καφεδάκι μας και για να ξοδέψουμε τις μαρμελάδες που έχουμε στο ντουλάπι μας. Γίνεται όνειρο και με νουτέλα! Διατηρείται πολλές μέρες φρέσκο!

Με απλά υλικά και με λαδάκι. Η συνταγή είναι αυθεντική ιταλική, τοσκανέζικη. Σας βάζω και επεξηγηματικές φωτογραφίες.Αυτή η δόση βγάζει 1 ρολό, που κόβεται σε 13 φετούλες. Μπορείτε να τη διπλασιάσετε. Μια εκπληκτική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το αλάτι και τα κοσκινίζουμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε τα υλικά. Κάνοντας μια λακούβα στο κέντρο, προσθέτουμε το λάδι, τον κρόκο και το αυγό ολόκληρο.

Δείτε ακόμα Εύκολη και γρήγορη συνταγή Ρολό με Μερέντα ή αν προτιμάτε με μαρμελάδα!

Με πιρούνι ανακατεύουμε καλά απορροφώντας το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα ή το νερό. Ζυμώνουμε λίγο, βάζοντας και τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια ωραία, απαλή, μαλακή και ομοιογενή ζύμη. Εάν είναι πολύ σκληρή προσθέτουμε το γάλα.

Τυλίγουμε με μια πλαστική μεμβράνη την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει. Μόλις σφίξει, αφαιρούμε την ζύμη από το ψυγείο την απλώνουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόχαρτο και πατώντας πάνω από το χαρτί με τις παλάμες και με έναν πλάστη, σχηματίζουμε ένα ορθογώνιο, πάχους λιγότερο από 1 εκ.

Απλώνουμε την μαρμελάδα στο ορθογώνιο αφήνοντας τις άκρες ελεύθερες. Σκορπίζουμε τα καρύδια πάνω στην μαρμελάδα. Με τη βοήθεια του χαρτιού ανασηκώνουμε την μία άκρη του σχηματίζοντας ρολό, πιέζουμε να κλείσουν τα ενώματα και χώνουμε προς τα μέσα τα άκρα του για να εγκλωβιστεί η μαρμελάδα.

Αφήνουμε να σφίξει στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μεταφέρουμε το ρολό σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Ψήνουμε στους 185 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά, ελέγχοντας με μια βελόνα αν ψήθηκε. Αφήνουμε να κρυώσει το ρολό και ρίχνουμε πάνω του άχνη.

Κόβουμε σε φέτες 2 εκατοστών και τις βάζουμε σε τάπερ για να διατηρηθούν μαλακές. Δεν πρέπει να βάλουμε υπερβολική μαρμελάδα για να μη βγει πολύ γλυκό. Γίνεται τέλειο και με νουτέλα και με φράουλα και με πορτοκάλι η όποια άλλη μαρμελάδα έχετε στο ντουλάπι σας.

συνταγή για ιταλικό ρολό με μαρμελάδα συνταγή για ιταλικό ρολό με μαρμελάδα συνταγή για ιταλικό ρολό με μαρμελάδα συνταγή για ιταλικό ρολό με μαρμελάδα συνταγή για ιταλικό ρολό με μαρμελάδα

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Λιζα Σαραντιδου στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close