Συνταγή για καλαμάρια λαδορίγανη για το τραπέζι της νηστείας, την Σαρακοστή . Μπορείτε να τα σερβίρετε σαν ορεκτικό ή ακόμη και σαν κύριο πιάτο
Υλικά:
- καλαμαρακια 1 κιλό
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- αλατι Κατά βούληση
- ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας περίπου
- λεμονι Χυμός από 2
Συνταγή για νόστιμα και εύκολα καλαμάρια με λαδορίγανη για το τραπέζι της νηστείας με μόλις 6 υλικά! Είναι μία πολύ εύκολη και μαμαδίστικη συνταγή για καλαμάρια που δεν πρέπει να λείπει από κανένα νηστίσιμο μενού, ενώ μπορούμε την ίδια συνταγή να την κάνουμε και με θράψαλα.
Καλαμάρια με κριθαράκι και κόκκινη πιπεριά
Είτε έχουμε καλαμάρια είτε θράψαλα, πρέπει να δοκιμάσουμε την συγκεκριμένη συνταγή. Ειδικά τώρα που διανύουμε περίοδο νηστείας και οι θαλασσινοί μεζέδες μπαίνουν πιο πολλές φορές την εβδομάδα στο μενού μας! Καλαμάρια στη λαδορίγανη, μπουκιά και συχώριο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καλαμάρια με λαδορίγανη:

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα καλαμάρια σκέτα σε δυνατή φωτιά! Βγάζουν αρκετά υγρά! Χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε ώσπου να εξατμιστεί το νερό! Ρίχνουμε λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε να ροδίσουν λίγο. Στύβουμε τον χυμό λεμόνι και ρίχνουμε την ρίγανη!! Είναι έτοιμα.
Μαλακά καλαμάρια ροδέλες στο φούρνο

Η συνταγή είναι της φίλης μας Σοφία Γκογκόση Γιάννης Γκιούρας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr