Φανταστική καλοκαιρινή ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια, πατάτες και ντομάτες που θα σας ξετρελάνει!
- κολοκυθάκια 4 μεγάλα
- πατατες 4 μέτριες
- ντοματα 2 χωρίς φλούδα
- κρεμμυδι 2 ξερά
- αυγα 5 χωριάτικα
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ.
- τυρί 100 γρ. τριμμένο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Υπέροχη καλοκαιρινή ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια, πατάτες και ντομάτες που θα σας ξετρελάνει. Η απόλυτη καλοκαιρινή ομελέτα φούρνου, με λαχανικά εποχής και μία ελαφριά γεύση που δεν θα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Φυσικά τα λαχανικά γίνονται και αυτά στον φούρνο.
Δεν χρειάζεται να λερώσουμε πολλά σκεύη ούτε να φάμε ολόκληρη την μέρα πάνω από το τηγάνι! Αυτή η ομελέτα φούρνου με λαχανικά είναι ένα καλοκαιρινό φαγάκι για το μεσημέρι ή και το βράδυ ενώ αν θέλετε ένα πλήρες πρωινό μπορείτε να την απολαύσετε και το πρωί. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους. Παίρνουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα κρεμμύδια τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Τις ντομάτες τις καθαρίζουμε από την φλούδα, τις κόβουμε στην μέση και στύβουμε να φύγουν τα σπόρια και τα υγρά τους. Στο τέλος τις ψιλοκόβουμε.
Έπειτα ξεπλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις στεγνώνουμε σε καθαρή πετσέτα. Τις ρίχνουμε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι και ραντίζουμε το φαγητό μας με ελαιόλαδο. Ψήνουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφαιρούμε τις πατάτες από την λαδόκολλα και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια μαζί με τις ντομάτες. Αλατίζουμε και πάλι και ραντίζουμε ξανά με ελαιόλαδο. Ψήνουμε και πάλι στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε ακόμα Ομελέτα φούρνου με κοτόπουλο που περίσσεψε
Παίρνουμε την λαδόκολλα από τις τέσσερις γωνίες μαζεύοντας στην μέση τα κολοκυθάκια και την τοποθετούμε σε ένα μικρότερο ταψί. Προσθέτουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι που έχουμε ήδη ψήσει, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να μην διαλυθούν τα κολοκυθάκια.
Σε ένα σκεύος χτυπάμε τα χωριάτικα αυγά και διαλύουμε το μπέικον μέσα στο γάλα, Προσθέτουμε το γάλα στα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί. Προσθέτουμε επίσης αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μόλις το μείγμα με τα αυγά είναι έτοιμο, το περιχύνουμε πάνω από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε την ομελέτα στον φούρνο μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να ροδίσει η ομελέτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες