Κασίμ-χαλβάς-χαλβάς-από-αλεύρι-

Κασίμ χαλβάς: χαλβάς από αλεύρι. Ένας ξεχωριστός χαλβάς που θα σας αρέσει πολύ.

Σήμερα θα φτιάξουμε κασίμ χαλβά. Παλιότερα τον έφτιαχναν στα γενέθλια και είναι πραγματικά ένα γλυκό του δεκάλεπτου με μόλις 7 υλικά που όλοι λίγο ή πολύ τα έχουμε στο σπίτι μας. Ο κασίμ χαλβάς είναι χαλβάς από αλεύρι με ένα σιρόπι μέσα στην γλύκα.

Περιέχει και σιμιγδάλι και είναι πολύ νόστιμος. Μπορείτε να πλάσετε χαλβαδάκια με τα χέρια σας και να τα προσφέρετε σαν κέρασμα ή να τον κάνετε σε φόρμα και να κόβετε κομμάτια. Όπως κι αν επιλέξετε να τον απολαύσετε αξίζει να τον δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση του κασίμ χαλβά:

Εκτέλεση για το σιρόπι

Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτο το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε. Βάζουμε το σιρόπι στην άκρη.

Εκτέλεση για τον χαλβά

Στην αρχή καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά το αλεύρι και το σιμιγδάλι στο ελαιόλαδο. Προς στο τέλος ρίχνουμε την κανέλα. Ανακατεύουμε λίγο και απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Προσθέτουμε με προσοχή το σιρόπι ανακατεύοντας.

Δείτε ακόμα Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς της Γκόλφως

Κασίμ-χαλβάς-χαλβάς-από-αλεύρι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ρουλα Λυρου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close