Συνταγή για κρέμα με σιμιγδάλι ή αλλιώς σιμιγδαλόκρεμα! Μέσα στην γλύκα και πολύ χορταστική για μικρούς και μεγάλους. Άμα έχετε όρεξη για κάτι γλυκό ή πεινάτε και δεν θέλετε φαγητό, τότε με μόνο τρία υλικά μπορείτε να φτιάξετε μία μοναδική σιμιγδαλόκρεμα.
Η σιμιγδαλόκρεμα είναι ένα γρήγορο και θρεπτικό γλυκό που φτιάχνεται βράζοντας σιμιγδάλι (ψιλό ή χοντρό) με γάλα, ενώ συνήθως μπορούμε να προσθέσουμε μέλι ή ζάχαρη και σερβίρεται με διάφορα υλικά όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα ή κανέλα. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, ασβέστιο και φυτικές ίνες.
Σιμιγδάλι, γάλα και ζάχαρη χρειάζονται μόνο για να φτιάξετε μία υπέροχη σιμιγδαλόκρεμα που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είναι ένα μοναδικό γλυκάκι με απλά και φθηνά υλικά που εύκολα μπορούμε να βρούμε στα supermarkets.
Δείτε ακόμα Τυρόπιτα με πανεύκολο χειροποίητο φύλλο σφολιάτας και γέμιση από σιμιγδαλόκρεμα με τυρί!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω και μην διστάσετε να μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας μαζί μας. Αν την φτιάξετε, βγάλτε φωτογραφία τα αποτελέσματα και μοιραστείτε τα μαζί μας. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα και την ζάχαρη. Βάζουμε όση ζάχαρη θέλουμε, ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε την σιμιγδαλόκρεμά μας. Όταν αρχίσει να βράζει το γάλα βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Το γλυκό μας είναι έτοιμο!

Tips για σιμιγδαλόκρεμα
Αν θέλουμε βάζουμε περισσότερο σιμιγδάλι. Όμως το περισσότερο σιμιγδάλι, το κάνει πιο πηχτό. Επίσης αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε μέλι.

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Mihaela Stefanoydis
Σχετικά Άρθρα
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr