Vegan χαλβάς χωρίς λάδι με κρέμα. Vegan και νηστίσιμος χαλβάς από το Live Kitchen και τον αγαπημένο μας Παναγιώτη Παπαδάκη. Είναι ένας υπέροχος χαλβάς ιδανικός για την νηστεία αλλά και για τους vegans αφού δεν έχουν τίποτα το ζωικό. Μπορεί να νηστεύουμε όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να τρώμε και καλά.
- γάλα αμυγδάλου 500 γρ
- ζαχαρη 70 γρ
- κορν φλαουρ 50 γρ
- βανίλια 2
Υλικά
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 500 γρ
- Σιμιγδάλι ψιλό 100 γρ
- Σιμιγδάλι χοντρό 100 γρ
- ζαχαρη 200 γρ
- νερό 200 γρ
- πορτοκαλι Ξύσμα από 1
Για τον χαλβά
Δείτε ακόμα Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς της Γκόλφως
Γι’ αυτό αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτήν την εξαιρετική συνταγή για νηστίσιμο χαλβά με κρέμα και ένα υπέροχο σιρόπι από μαρμελάδα και λίγο νερό. Ένας πολύ ξεχωριστός χαλβάς και πολύ νόστιμος με μία πολύ εύκολη παρασκευή και απλά υλικά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
INGREDIENTS
500 g almond milk
70 g sugar
50 g corn starch
2 vanilla
————————————–
500 g orange juice
100 g semolina,fine
100 g semolina,coarse
200 g sugar
200 g water
Zest from 1 orange
——————————————-
2 tbsp cherry jam
Water
GERMAN
ZUTATEN
500 g Mandelmilch
70 g Zucker
50 g Maisstärke
2 Vanille
————————————–
500 g Orangensaft
100 g Grieß, fein
100 g Grieß, grob
200 g Zucker
200 g Wasser
Schale von 1 Orange
—————————————
2 EL Kirschmarmelade
Wasser
Εκτέλεση για τον Vegan χαλβά χωρίς λάδι με κρέμα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου μαζί με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε και τις 2 βανιλίνες.
Ρίχνουμε την κρέμα όπως είναι ζεστή μέσα στην φόρμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι , το νερό , την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στην φωτιά για ακόμα 1 λεπτό. Στρώνουμε τον χαλβά πάνω από την κρέμα το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Μετά από 1 ώρα αφού έχει κρυώσει και έχει σταθεροποιηθεί τον ξεφορμάρουμε. Σε ένα μπολάκι βάζουμε 2 κτσ από την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και την αραιώνουμε με λίγο νερό.
Ρίχνουμε την μαρμελάδα γύρω γύρω τον χαλβά και έπειτα είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε. Μια υπέροχη αλάδωτη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. Καλή σας επιτυχία!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες