Υλικά:

Για τον χαλβά :

Για το σιρόπι :

Vegan χαλβάς χωρίς λάδι με κρέμα. Vegan και νηστίσιμος χαλβάς από το Live Kitchen και τον αγαπημένο μας Παναγιώτη Παπαδάκη. Είναι ένας υπέροχος χαλβάς ιδανικός για την νηστεία αλλά και για τους vegans αφού δεν έχουν τίποτα το ζωικό. Μπορεί να νηστεύουμε όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να τρώμε και καλά.

Δείτε ακόμα Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς της Γκόλφως

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτήν την εξαιρετική συνταγή για νηστίσιμο χαλβά με κρέμα και ένα υπέροχο σιρόπι από μαρμελάδα και λίγο νερό. Ένας πολύ ξεχωριστός χαλβάς και πολύ νόστιμος με μία πολύ εύκολη παρασκευή και απλά υλικά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

INGREDIENTS

500 g almond milk 70 g sugar 50 g corn starch 2 vanilla ————————————– 500 g orange juice 100 g semolina,fine 100 g semolina,coarse 200 g sugar 200 g water Zest from 1 orange ——————————————- 2 tbsp cherry jam Water

GERMAN

ZUTATEN 500 g Mandelmilch 70 g Zucker 50 g Maisstärke 2 Vanille ————————————– 500 g Orangensaft 100 g Grieß, fein 100 g Grieß, grob 200 g Zucker 200 g Wasser Schale von 1 Orange ————————————— 2 EL Kirschmarmelade Wasser

Εκτέλεση για τον Vegan χαλβά χωρίς λάδι με κρέμα

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου μαζί με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.

Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε και τις 2 βανιλίνες. Ρίχνουμε την κρέμα όπως είναι ζεστή μέσα στην φόρμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι , το νερό , την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Αφού πήξει συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στην φωτιά για ακόμα 1 λεπτό. Στρώνουμε τον χαλβά πάνω από την κρέμα το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Μετά από 1 ώρα αφού έχει κρυώσει και έχει σταθεροποιηθεί τον ξεφορμάρουμε. Σε ένα μπολάκι βάζουμε 2 κτσ από την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και την αραιώνουμε με λίγο νερό.

Ρίχνουμε την μαρμελάδα γύρω γύρω τον χαλβά και έπειτα είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε. Μια υπέροχη αλάδωτη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. Καλή σας επιτυχία!!

Vegan _χαλβάς_ χωρίς_ λάδι_ με κρέμα_ Vegan _χαλβάς_ χωρίς_ λάδι_ με κρέμα_ Συνταγή _ vegan_σιμιγδαλένιος χαλβάς_με_κρέμα_χωρίς_λάδι_νηστίσιμος_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr