συνταγή-για-ψητά-κάστανα-

Κάστανα σαν να ψήθηκαν στο τζάκι. Υπέροχα κάστανα που είναι σαν να ψήθηκαν στο τζάκι, ψημένα στον φούρνο και στον φούρνο μικροκυμάτων.

Τα κάστανα είναι ο καρπός του Χειμώνα και των Χριστουγέννων. Οι παλιοί συνήθιζαν να ψήνουν τα κάστανα στο τζάκι τους και ήταν σκέτη απόλαυση. Πλέον μπορούμε να τα απολαύσουμε στη…φουφού μόνο αν έχουμε τζάκι ή αν πετύχουμε κάνα καστανά στον δρόμο.

Βέβαια μπορούμε να δοκιμάσουμε και αυτή την συνταγή με τα κάστανα ψημένα στον φούρνο και στην συνέχεια στον φούρνο μικροκυμάτων. Θα είναι σαν τα ψήσαμε στο τζάκι. Είναι ένα κόλπο στο ψήσιμο των κάστανων που πραγματικά είναι πανεύκολο, θέλουμε μόνο 2 υλικά και η γεύση θα σε γυρίσει πίσω στην παιδική σου ηλικία.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κάστανα:

συνταγή-για-ψητά-κάστανα-

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε τα κάστανα και τα χαράζουμε. Τα ψήνουμε στον φούρνο, στις αντιστάσεις για 15 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Αφού ανοίξουν τα αλατίζουμε και τα ξανά βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ψηθούν. Αφού ψηθούν ανάβουμε την τοστιέρα και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί η τοστιέρα ψήνουμε τα κάστανα στην τοστιέρα για 5 λεπτά.

Tips για τα κάστανα σαν να ψήθηκαν στο τζάκι

Αν θέλουμε πριν τα ψήσουμε τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό για 1 ώρα για να ξεφλουδίσουν πιο εύκολα. Όταν ψηθούν τα ξεφλουδίζουμε ζεστά. Ωμά τα διατηρούμε είτε στο ψυγείο είτε σε στρώσεις άμμου. Μία στρώση άμμος μία κάστανα.

Δείτε ακόμα Πώς θα ψήσετε τα κάστανα στον φούρνο μικροκυμάτων (Βίντεο)

συνταγή-για-ψητά-κάστανα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close