Συνταγή για κοκκινιστά καλαμαράκια με κριθαράκι και μπαχαρικά για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας. Οικονομική και πανεύκολη συνταγή για τις πολυάσχολες γυναίκες,
Υλικά:
- καλαμαρακια 1-2 συσκευασίες κονσέρβα
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού
- κρεμμυδι 1 ξερό
- πιπεριά 1 κόκκινη
- σάλτσα ντομάτας 200 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα 1 πρέζα γλυκιά
- κριθαράκι 1 χούφτα
- νερό 3 ποτήρια
Από το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας δεν πρέπει με τίποτα να λείπουν αυτά τα εξαιρετικά κοκκινιστά καλαμαράκια με κριθαράκι. Είναι μία πανεύκολη και οικονομική συνταγή για καλαμαράκια, τόσο για τη Καθαρά Δευτέρα όσο και για όλη τη περίοδο της Σαρακοστής, χωρίς κόπο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση

Εκτέλεση για την οικονομική συνταγή με καλαμαράκια για τη Καθαρά Δευτέρα
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους και σοτάρουμε. Μόλις μαραθούν λίγο προσθέτουμε τα καλά πλυμένα καλαμαράκια από τη κονσέρβα.
Καθαρά Δευτέρα: Οικονομικό φαγητό με καλαμαράκια κονσέρβα
Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Το αφήνουμε για λίγο να βράσει και έπειτα προσθέτουμε το κριθαράκι και το νερό και βράζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό με λίγο ζουμάκι.
Tips για την οικονομική συνταγή με καλαμαράκια για τη Καθαρά Δευτέρα
Γίνεται και με φρέσκα καλαμαράκια. Μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω νερό, αν βάλουμε παραπάνω κριθαράκι.

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr