Katmer_με φέτα_

Katmer αλά Γαλλικά με φέτα – Αφράτα και λαχταριστά για μπουφέ και όχι μόνο.

    Για την γέμιση

  • φέτα Περίπου μισό κιλό

Σήμερα θα απολαύσουμε πιτάκια από την Μικρά Ασία αλλά με γαλλική εσάνς, γιατί μας αρέσει να πειραματιζόμαστε στην κουζίνα. Φυσικά για την γέμιση θα χρησιμοποιήσουμε φέτα της αρεσκείας μας. Είναι εύκολα και αφράτα πιτάκια που δεν μπορείς να φας μόνο ένα. Μπορεί να σας αρέσουν επίσης Τυροπιτάκια ολικής άλεσης με φέτα και ανθότυρο.

Αν θέλεις να βάλεις στον μπουφέ σου λίγη παραδοσιακή κουζίνα τότε αυτή η συνταγή είναι μία μοναδική ευκαιρία. Είναι ιδανική για κάθε μπουφέ ή πάρτι και φυσικά μπορείς να τα απολαύσεις και σαν καλοκαιρινό μεζέ με την μπύρα σου. Τέλεια και για την παραλία ή για κολατσιό. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση για την ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το γάλα, την ζάχαρη, την ξερή μαγιά, το αλάτι, το ηλιέλαιο και το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη μέχρι να τριπλασιαστεί.

Εκτέλεση για τα πιτάκια

Στην αρχή θρυμματίζουμε την φέτα και την βάζουμε στην άκρη. Επίσης σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο γάλακτος και το ηλιέλαιο και το βάζουμε και αυτό το μείγμα στην άκρη. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 14 μπαλάκια και αλευρώνουμε ένα ταψί. Βάζουμε τα μπαλάκια μέσα στο αλευρωμένο ταψί και τα σκεπάζουμε για άλλο ένα τέταρτο της ώρας.

Ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα το κάθε μπαλάκι με νισεστέ. Αλείφουμε με πινέλο λίγο μείγμα βουτύρου το φύλλο. βάζουμε λίγη από την θρυμματισμένη φέτα και κλείνουμε το πιτάκι σε φακελάκι. Στο μεσαίο δίπλωμα αλείφουμε και πάλι με το μείγμα βουτύρου. Αφήνουμε τα πιτάκια μας για 10 λεπτά στην άκρη να σταθούν.

Δείτε ακόμα Κλασικά τυροπιτάκια με γιαούρτι και φαρίνα

Στο μεταξύ χτυπάμε το αυγό μαζί με το γάλα και αλείφουμε τα πιτάκια μας χρησιμοποιώντας ένα πινέλο μετά τα 10 λεπτά που θα έχουν σταθεί. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για μισή ώρα.

Katmer

Η συνταγή είναι της φίλης μας Πόπη Μητραλέλη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close