Κέικ-χωρίς- μίξερ- και- χωρίς- ζάχαρη-

Κέικ χωρίς μίξερ και χωρίς ζάχαρη .Αφράτο κέικ χωρίς μίξερ, ζάχαρη και βούτυρο! Ιδανικό για παιδιά και για ανθρώπους που κάνουν διατροφή.

    Για την επικάλυψη

  • πραλίνα Κατά βούληση με στέβια

Μπορεί να μεγαλώνετε παιδιά όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να απολαμβάνουν γλυκά. Αρκεί αυτά τα γλυκά να μην έχουν ζάχαρη. Έτσι σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας ένα αφράτο, αρωματικό και πεντανόστιμο κέικ με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, στέβια και σοκολάτα.

Ακόμη και η πραλίνα έχει στέβια οπότε είναι ένα κέικ σκέτος πειρασμός, ιδανικός για παιδιά και παιδικό πάρτι αλλά και για ενήλικες που κάνουν διατροφή και αποφεύγουν την ζάχαρη. Στην γεύση δεν έχει καμία διαφορά με τα παραδοσιακά κέικ και σίγουρα θα το λατρέψετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ χωρίς μίξερ και χωρίς ζάχαρη

Κέικ -χωρίς- μίξερ- και- χωρίς- ζάχαρη-

Εκτέλεση

Στην αρχή διαλύουμε την στέβια και συγκεκριμένα 1:2 αναλογία με ζάχαρη στο ελαιόλαδο και στο γάλα. Έπειτα κοσκινίζουμε περίπου το μισό αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Βάζουμε την σόδα να αφρίσει στον χυμό πορτοκαλιού και ενσωματώνουμε το μείγμα στο μείγμα με το αλεύρι.

Κέικ -χωρίς- μίξερ- και- χωρίς- ζάχαρη-

Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και στο ένα ενσωματώνουμε το κακάο. Το άλλο το αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού. Παίρνουμε μία φόρμα 30×11 εκατοστά και την λαδώνουμε. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την ζύμη με άρωμα πορτοκαλιού.

Κέικ -χωρίς- μίξερ- και- χωρίς- ζάχαρη-

Δείτε ακόμα Κέικ χωρίς ζάχαρη με σταγόνες σοκολάτας

Από πάνω απλώνουμε την ζύμη με το κακάο και με ένα ξυλάκι κάνουμε σχέδια. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου και αφού ροδίσει ελέγχουμε αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα βάζοντας μία οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή είναι έτοιμη.

Κέικ -χωρίς- μίξερ- και- χωρίς- ζάχαρη-

Tips για το κέικ χωρίς μίξερ και χωρίς ζάχαρη

Προαιρετικά και αφού κρυώσει απλώνουμε την ρευστή πραλίνα σοκολάτας με στέβια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής αναλυτικά για το κέικ χωρίς μίξερ και χωρίς ζάχαρη:

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close