Κέικ πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη , χωρίς γλουτένη

Συνταγή για Κέικ πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη -χωρίς γλουτένη. Ένα αφράτο κέικ πορτοκαλιού με κάρδαμο , λάδι καρύδας και αλεύρι αμυγδάλου

Ξεκινήσατε διατροφή και ψάχνετε ένα νόστιμο γλυκό χωρίς θερμίδες και χωρίς γλουτένη; Κι όμως υπάρχουν γλυκά που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς ενοχές όπως είναι το σημερινό Κέικ πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη-χωρίς γλουτένη. Δεν έχει ίχνος ζάχαρης και φυσικά καθόλου γλουτένη.

Ακόμη και τα άλευρα που χρησιμοποιήθηκαν είναι χωρίς γλουτένη. Έχει λίγο κακάο για την νοστιμιά και είναι ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Το κάρδαμο σε σκόνη είναι αυτό που κάνει την διαφορά στη γεύση ενώ φυσικά έχει έντονο άρωμα και γεύση πορτοκαλιού.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πιο αφράτο Κέικ πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη- χωρίς γλουτένη

Κέικ -πορτοκάλι- χωρίς- ζάχαρη- , χωρίς- γλουτένη-

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μπολ και με τον αυγοδάρτη ξεκινάμε να χτυπάμε το λάδι καρύδας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και την κομπόστα βανίλιας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Κάθε φορά που θα απορροφάται ένα αυγό προσθέτουμε το επόμενο.

Στην συνέχεια βάζουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τον χυμό του ενώ κρατάμε μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκαλιού για να ενεργοποιήσουμε την σόδα. Προσθέτουμε την σόδα, το αλάτι και μέσα στο κόσκινο αναμειγνύουμε το αλεύρι αμυγδάλου και το αλεύρι μπανάνας.

Τα άλευρα τα βάζουμε μαζί. Δηλαδή στις τρεις κούπες αναμειγνύουμε και τα δύο αλεύρια και δεν βάζουμε 3 κούπες ξεχωριστά για το καθένα. Προσθέτουμε το κάρδαμο το οποίο το έχουμε κάνει σκόνη στο γουδί και το μπέικιν πάουντερ.

Δείτε ακόμα Εύκολο Κέικ και εντυπωσιακό σαν Πτι φουρ (βίντεο)

Σιγά σιγά κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά πάνω από τα υγρά και ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Λίγο πριν τελειώσουμε με το αλεύρι αφαιρούμε το 1/4 του μείγματος σε άλλο μπολ. Προσθέτουμε στα 3/4 το υπόλοιπο αλεύρι και στο 1/4 προσθέτουμε το κακάο.

Τοποθετούμε το λευκό μείγμα κάτω αφού ψεκάσουμε με λάδι και αλευρώσουμε την φόρμα και προσθέτουμε το καφέ μείγμα από πάνω. Με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές στροφές για να ανακατευτούν οι ζύμες. Κάνουμε διπλή δόση και η φόρμα μας είναι 22 εκ. με τρύπα στην μέση.

Κέικ -πορτοκάλι- χωρίς- ζάχαρη- , χωρίς- γλουτένη-

Tips για το κέικ πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη- χωρίς γλουτένη

Μπορούμε να βάλουμε αντί για λάδι καρύδας οποιοδήποτε σπορέλαιο. Το cup είναι διεθνής μονάδα μέτρησης Το 1 cup αντιστοιχεί σε 128 gr. Μπορούμε να βάλουμε και οποιοδήποτε γλυκαντικό μας αρέσει όπως στέβια. Το γλυκαντικό αν θέλουμε να το βάλουμε το χτυπάμε μαζί με το λάδι στην αρχή της συνταγής και η ποσότητα είναι ανάλογα τα γούστα μας.

Μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε γιαούρτι. Αντί για ένα τεράστιο πορτοκάλι μπορούμε να βάλουμε δύο μέτρια. Για τους κάτοικους του εξωτερικού η 1 κουταλιά κομπόστας ισοδυναμεί με 1 κουταλιά στρογγυλού κουταλιού για το παγωτό. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε κομπόστα βανίλιας, συμπληρώνουμε με 150-200 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας.

Την σόδα μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε και σε λίγο κονιάκ. Μπορούμε αντί για αλεύρι αμυγδάλου και μπανάνας να πάρουμε μίξ αλευριού χωρίς γλουτένη.

Δείτε ακόμη Σοκολατένια muffins χωρίς ζάχαρη  Για παιδιά

Κέικ -πορτοκάλι- χωρίς- ζάχαρη- , χωρίς- γλουτένη-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Louisa Kotrozou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close