Κέικ-μαρμπρέ-

Κέικ μαρμπρέ και το μυστικό για το σχέδιο

Συνταγή για κέικ μαρμπρέ με το μυστικό για το τέλειο σχέδιο. Για να το απολαύσετε με το πρωινό σας καφεδάκι.

Υλικά:

Για το σοκολατένιο μείγμα:

Φουσκωτό και αφράτο κέικ μαρμπρέ με σοκολάτα και όλα τα μυστικά για να βγει το σχέδιο απόλυτα πετυχημένο. Από τα πιο πετυχημένα κέικ μαρμπρέ που μπορούμε να τα απολαύσουμε με το πρωινό μας καφεδάκι, να τρατάρουμε τους καλεσμένους μας, να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για γλυκό ή και για να το προσφέρουμε στα παιδιά όταν που και που θέλουν κάτι γλυκό.

Ένα εντυπωσιακό κέικ που μοσχοβολάει μαμά σας ετοιμάσαμε σήμερα και ανυπομονούμε να το δοκιμάσετε και να μας πείτε τις εντυπώσεις σας. Κέικ μαρμπρέ με εντυπωσιακό σχέδιο κι ακόμη πιο εντυπωσιακή γεύση που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Με το μυστικό για να πετύχει σίγουρα το σχέδιο και να μην πάνε χαμένα τα υλικά σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ μαρμπρέ:

Κέικ-μαρμπρέ-

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ. Όπως είπα και πριν, ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα αφήνουμε για μία ώρα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Κρατήστε τα αυγά για να τα ρίξετε τελευταία στιγμή στο μίξερ ή αν τα ρίξετε από πριν προσέξτε να μην ακουμπούν οι κρόκοι στη ζάχαρη γιατί η ζάχαρη “ψήνει” τους κρόκους.

Κέικ-μαρμπρέ-

Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο ένα προσθέτουμε από 3 έως 5 κ. σούπας κακάο ανάλογα με την ένταση της σοκολάτας που θέλουμε να έχει το μείγμα και το αραιώνουμε με τις αντίστοιχες κ. σούπας γάλα.

Επειδή το θέμα με τα κουτάλια είναι σχετικό, αυτό που θέλουμε ουσιαστικά είναι η σύσταση των δύο μειγμάτων να είναι η ίδια. Γιατί αν το μείγμα με το κακάο για παράδειγμα, είναι πιο σφιχτό από αυτό της βανίλιας, τότε θα κατέβει κάτω, στον πάτο της φόρμας και δεν θα γίνουν τα σχέδια.

Κέικ-μαρμπρέ-

Πώς γίνεται λοιπόν αυτό το εφέ σαν τα νερά που κάνει το μάρμαρο, εξού και το “μαρμπρέ” που σημαίνει μάρμαρο. Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα του κακάο στον πάτο της φόρμας χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους. Ανάμεσα ρίχνουμε μείγμα βανίλιας έτσι ώστε να καλυφθεί όλος το πάτος.

Προχωράμε στην επόμενη στρώση. Όπου υπάρχει από κάτω βανίλια, από πάνω βάζουμε κουταλιές κακάο και όπου υπάρχει από κάτω κακάο, από πάνω βάζουμε βανίλια. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο σε όσες στρώσεις χρειαστούν μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα. Στην δική μου φόρμα χρειάζονται τρεις στρώσεις.

Με ένα μαχαίρι, φέρνουμε στην επιφάνεια, μείγμα από τον πάτο. Απαλά, μαλακά και μία φορά σε κάθε σημείο, μετά πάμε δίπλα. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια στο ίδιο σημείο γιατί απλά θα αραιώσει το ένα μείγμα με το άλλο και δεν θα γίνει το εφέ που λέγαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Κέικ-μαρμπρέ-

Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Maria Chatzisimou

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr