Συνταγή για αφράτο κέικ με κορν φλάουρ και σοκολατένιο απαλό γλάσο για το γλυκό της εβδομάδας ή για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας.
Υλικά:
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- αυγα 4
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- βανίλια 1
- βιτάμ 1 πλάκα
- ζαχαρη 400 γραμμάρια
Για το γλάσο σοκολάτας:
- νερό 1 ποτήρι
- ζαχαρη 5 κουταλιές σούπας
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
- κακαο 5 κουταλιές της σούπας
- ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
Αφράτο κέικ με ένα ιδιαίτερο και απόλυτα πετυχημένο σοκολατένιο γλάσο με κορν φλάουρ για το πρωινό αλλά και το απογευματινό όλης της οικογένειας. Αν θέλετε ένα μαμαδίστικο γλυκό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή να τρατάρετε τους επισκέπτες σας δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτό το εύκολο και απόλυτα πετυχημένο κέικ.
Το κέικ είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα που στην Ελλάδα το τιμούμε δεόντως. Σήμερα λοιπόν θα σου δείξουμε πως μπορείς να φτιάξεις ένα αφράτο και εύκολο κέικ με ένα ιδιαίτερο και απόλυτα πετυχημένο σοκολατένιο γλάσο με κορν φλάουρ. Αξίζει να το δοκιμάσετε και σίγουρα αυτό το γλάσο θα το φτιάχνετε συνέχεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο κέικ με κορν φλάουρ και σοκολατένιο γλάσο:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, την βανίλια και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά.
Έπειτα βάζουμε το νερό σε ένα κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υλικά με ακριβώς αυτήν την σειρά: ζάχαρη, κορν φλάουρ, κακάο και ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και στη συνέχεια απλώνουμε το γλάσο. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για κέικ που θα λατρέψεις:
- Μπανανοκέικ: Το αφράτο, ζουμερό κολατσιό που δίνει ενέργεια στο σχολείο
- Αφράτο carrot cake με σταφίδες – Το κέικ του φθινοπώρου
- Συνταγή για κέικ λεμόνι
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βικτώρια Κιλιγκαρίδου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr