Κέικ -με- μήλο- και- κανέλα- από- την -Γκόλφω -

Συνταγή για κέικ με μήλο και  κανέλα από την Γκόλφω . Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ με μήλο και κανέλα για μικρούς και μεγάλους.

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα και τώρα που έφτασε η εποχή του ήρθε η στιγμή να το απολαύσουμε. Φυσικά μπορούμε να το φάμε ωμό ή σε φρουτοσαλάτα αλλά σίγουρα μπορούμε να το απολαύσουμε σε ένα παραδοσιακό κέικ με λίγη κανέλα και να το απογειώσουμε.

Κέικ με μήλο και κανέλα από την Γκόλφω

Η αγαπημένη μας Γκόλφω φτιάχνει για εμάς μοσχομυριστό, αφράτο, πανεύκολο κέικ με μήλο με κανέλα και μερικά ακόμη απλά υλικά. Το κέικ θα το φτιάξουμε όπως φτιάχνουμε συνήθως τα κέικ αλλά το μήλο το οποίο το οποίο το έχουμε κόψει σε κυβάκια και το έχουμε πασπαλίσει με κανέλα απογειώνει την γεύση.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πιο νόστιμό Κέικ με μήλο και κανέλα από την Γκόλφω

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, την βανίλια, το γιαούρτι το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Κέικ- με- μήλο- και- κανέλα- από- την -Γκόλφω-

Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο. Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο και μοιάζει με κρέμα, το μεταφέρουμε σε μία φόρμα για κέικ την οποία την έχουμε λαδώσει και την έχουμε αλευρώσει. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους και τα ανακατεύουμε με την κανέλα.

Αφού μεταφέρουμε το μείγμα του κέικ προσθέτουμε στο μείγμα και τα κομμένα μήλα με την κανέλα και ανακατεύουμε για να πάνε παντού στο μείγμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά.

Δείτε ακόμα Κέικ μηλόπιτα με μαρμελάδα

Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο οπότε κάνουμε την δοκιμή με το καλαμάκι στα 40 λεπτά για να είμαστε σίγουροι. Μεταφέρουμε το κέικ σε μία πιατέλα στην οποία έχουμε βάλει στον πάτο άχνη και από πάνω το πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη.

Tips για το κέικ με μήλο και κανέλα από την Γκόλφω

Κέικ με μήλο και κανέλα από την Γκόλφω

Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί ή φόρμα 24 εκ. Τα υλικά τα μετράμε με φλιτζάνια του τσαγιού και όχι του νες. Μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Για κάθε φλιτζάνι τσαγιού αντιστοιχεί 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.

Το αλεύρι είναι δύο κούπες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πιο μικρή φόρμα. Μπορούμε αντί για ζάχαρη άχνη να βάλουμε λιωμένη σοκολάτα. Μπορούμε αντί για ζάχαρη να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη καρύδας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαιόλαδο ελαφρύ.

 

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close