φρουτοσαλάτα_με_μέλι_και_ταχίνι_

Σήμερα θα φτιάξουμε Φρουτοσαλάτα με μέλι και ταχίνι. Μία υπέροχη, υγιεινή και γευστικότατη φρουτοσαλάτα με πεπόνι, φράουλες, μπανάνες, ακτινίδια, μέλι, ταχίνι και λίγα κάσιους. Τα μούσμουλα είναι απλά συναρπαστικά και συμπληρώνουν την γεύση.

Είναι πολύ δροσιστική και τώρα που πλησιάζει το Καλοκαίρι και τα πεπόνια θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν στην αγορά, σίγουρα είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να τα εκμεταλλευτούμε. Αυτή η φρουτοσαλάτα είναι ιδανική σε περιόδους νηστείας.

Επίσης προσφέρετε άφοβα στα παιδιά κι αν έχουν κάποια αλλεργία μπορείτε να αφαιρέσετε τα κάσιους ή τις φράουλες. Επίσης είναι ιδανική για τους χορτοφάγους ενώ αν είστε vegan μπορείτε απλά να αφαιρέσετε το μέλι.

Δείτε ακόμα Φρουτοσαλάτα με σιρόπι

Τέλεια ιδέα για τα απογεύματα που θέλουμε κάτι δροσερό, γλυκό και νόστιμο για να απολαύσουμε. Μπορούμε επίσης να την παίρνουμε μαζί μας στην παραλία. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για την φουτοσαλάτα

Αρχικά κόβουμε τα πεπόνια μας σε φέτες και αφαιρούμε την φλούδα της. Κόβουμε τις φράουλες στην μέση. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες στην μέση σε μικρές φέτες. Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε στην μέση. Πλένουμε τα μούσμουλα.

Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και τοποθετούμε μέσα το πεπόνι. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις φράουλες, τις μπανάνες, τα ακτινίδια και τα μούσμουλα. Περιχύνουμε τα φρούτα μας με το μέλι και το ταχίνι. Ρίχνουμε και τα κάσιους και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε.

Συμβουλές

Τα φρούτα καλό θα ήταν να είναι δροσερά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε την φρουτοσαλάτα αμέσως. Την φρουτοσαλάτα μπορούμε να την φτιάξουμε και σε πιατέλα σερβιρίσματος.

φρουτοσαλάτα_με_μέλι_και_ταχίνι_ φρουτοσαλάτα_με_μέλι_και_ταχίνι_ φρουτοσαλάτα_με_μέλι_και_ταχίνι_ φρουτοσαλάτα_με_μέλι_και_ταχίνι_

Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας σελίδας Helena’s Greek cooking

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close