Συνταγή για κέικ με σταφίδες και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Το πιο αφράτο και αρωματικό κέικ που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Ένα κέικ με απλά και οικονομικά υλικά από τα τεφτέρια της γιαγιάς με σίγουρη επιτυχία. Μπορούμε να το φτιάξουμε τόσο σε μεγάλη φόρμα όσο και σε μικρά φορμάκια για κέρασμα. Συνοδεύει τέλεια τον καφέ μας.
- αυγα 5
- ζαχαρη 1 μεγάλο ποτήρι
- γάλα εβαπορέ 385 ml αδιάλυτο
- ηλιέλαιο 1/2 ποτήρι
- βιτάμ 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαλακό
- βανίλια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 ποτήρια κοσκινισμένο
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- σταφίδες 3/4 του ποτηριού
- κονιάκ 1/2 ποτήρι περίπου
- αμυγδαλα 1/2 ποτήρι καβουρδισμένα
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Αρκετή
- μαρμελάδα 7-8 κουταλιές της σούπας βερίκοκο
Για την διακόσμηση
Δείτε ακόμα Αφράτο κέικ για κολατσιό στο σχολείο
Υπάρχουν πολλά κέικ για να επιλέξεις αλλά σίγουρα δεν έχεις ξαναφάει κάτι ανάλογο και είμαστε σίγουροι ότι αν το δοκιμάσεις δε θα θες να το αλλάξεις με κανένα άλλο κέικ. Αφράτο και αρωματικό κέικ με σταφίδες και καβουρδισμένα αμύγδαλα για το πρωινό μας, το καφεδάκι μας ή απλά…τις λιγούρες μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ με σταφίδες και καβουρδισμένα αμύγδαλα:
Εκτέλεση για το κέικ με σταφίδες και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και το εβαπορέ και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το μαλακό βούτυρο και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το κοσκινισμένο μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ και βάζουμε τις σταφίδες στα μικροκύματα. Πετάμε το κονιάκ και ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι τις σταφίδες. Επίσης περνάμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα από το μούλτι και προσθέτουμε και τα αμύγδαλα στο μείγμα με το αλεύρι.
Στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και άμα μας περισσέψει μείγμα το χωρίζουμε σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια για maffins.
Δείτε ακόμα Barbie κέικ
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι το ξυλάκι να βγει καθαρό. Το κέικ θέλει περίπου 40 λεπτά ψήσιμο και τα maffins 20 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσει το κέικ πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε με μαρμελάδα βερίκοκο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Stavroula Orgasli
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα