Συνταγή για αφράτο κέικ τόσκα. Το Tosca Cake είναι η απόλυτη Σουηδική συνταγή για κέικ, με βουτυράτη επικάλυψη και φιλέ αμυγδάλου.
- βουτυρο 100 γρ λιωμένο
- Γάλα φρέσκο 50 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γρ
- ζαχαρη 130 γρ
- αυγα 2
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ.
Υλικά
- βουτυρο 100 γρ
- ζαχαρη 85 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 20 γρ
- Γάλα φρέσκο 30 ml
- φιλέ αμυγδάλου 100 γρ
Για το γλάσο
Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ κέικ, τότε σίγουρα πρέπει να φτιάξετε το κέικ τόσκα. Το κέικ τόσκα μοσχοβολάει βούτυρο και είναι μέσα στην γλύκα. Αυτό που το απογειώνει όμως είναι το μοναδικό γλάσο με φιλέ αμυγδάλου που το κάνει να φαίνεται σαν καραμελωμένο.
Γίνεται με λίγα και απλά υλικά όπως το Σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού χωρίς γάλα, με λίγα υλικά και πραγματικά συναρπάζει στην γεύση μικρούς και μεγάλους. Είναι μία μοναδική επιλογή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή να το κεράσετε στους καλεσμένους σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για το ανεπανάληπτο κέικ τόσκα:
Εκτέλεση για το κέικ
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας. Στην συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το φρέσκο γάλα. Αφήνουμε το μείγμα μας για λίγο να κρυώσει.
Προσθέτουμε έπειτα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ προσεκτικά, για να μη φύγει ο αέρας. Προσθέτουμε και το μείγμα με το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Δείτε ακόμα Κέικ Snickers χωρίς αυγά (βίντεο)
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί με αποσπώμενα τοιχώματα και ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον γλάσο μας.
Εκτέλεση για το γλάσο
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το γάλα, την ζάχαρη, το αλεύρι για όλες για όλες τις χρήσεις και το φιλέ αμυγδάλου σε χαμηλή φωτιά για 1 με 3 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα μας. Αφού ψηθεί και κρυώσει το κέικ το περιχύνουμε με τον γλάσο και το ψήνουμε για 15 λεπτά επιπλέον μέχρι να πάρει χρώμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Evi Bithari
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες