Σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού χωρίς γάλα, με λίγα υλικά

Απίθανο σιροπιαστό κέικ με ολόκληρες φέτες, χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού που θα σας ξετρελάνει. Ένα αφράτο κέικ με σιρόπι, μαλακό και πολύ ζουμερό. Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι σας άρωμα πορτοκαλιού. Αυτό το κέικ είναι χωρίς γάλα, ενώ η συνταγή είναι εύκολη με λίγα υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας. Ιδανικό για κέρασμα και γιορτές, για το απογευματινό γλυκό σνακ και για όσους έχουν αλλεργία στο γάλα.

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά, σιγά το σπορέλαιο και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι χυμό και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα.
Τοποθετούμε σε τσέρκι 28 νούμερο λαδόκολλα. Πάνω στην λαδόκολλα τοποθετούμε ζάχαρη και
πάνω στην ζάχαρη τοποθετούμε φέτες πορτοκαλιού και μετά ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
Ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι εάν ψήθηκε. Σιροπιάζουμε χλιαρό γλυκό, ζεστό σιρόπι (το σιρόπι το βράζουμε για 5 λεπτά).
Το αφήνουμε να απορροφήσει και μετά το αναποδογυρίζουμε.

Σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού χωρίς γάλα, με λίγα υλικά

Εκτέλεση φωτογραφία από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!

Close