κιμαδόπιτα-με-χωριάτικο φύλλο-συνταγή-

Συνταγή για κιμαδόπιτα με τυριά και τραγανό χωριάτικο φύλλο που μπορείτε να φτιάξετε και με τον κιμά που περίσσεψε από τη φίλη μας Lena Totsika.

 

Κιμαδόπιτα με πράσο και χωριάτικο φύλλο

 

Η κιμαδόπιτα είναι τόσο χορταστική πίτα που μπορείς να την απολαύσεις ακόμη και σαν βραδινό. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μία πεντανόστιμη και λαχταριστή κιμαδόπιτα με τραγανό, σπιτικό χωριάτικο φύλλο. Εμείς την φτιάχνουμε κάθε φορά που μας περισσεύει κιμάς και όχι μόνο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο:

κιμαδόπιτα-με-χωριάτικο φύλλο-συνταγή-

Εκτέλεση για την κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Αρχικά ετοιμάζουμε την ζύμη. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό βρύσης και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και έπειτα την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια.

Ανοίγουμε με την βοήθεια του νισεστέ το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Στρώνουμε 5 φύλλα στον πάτο του ταψιού, τα οποία τα λαδώνουμε μεταξύ τους.

Βάζουμε το ταψί στην άκρη και ξεκινάμε την γέμιση. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσο και τον μοσχαρίσιο κιμά.

 

Κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού

 

Σοτάρουμε μέχρι ο κιμάς να γίνει από κόκκινος γκρι και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο λαχανικών σε σκόνη και βράζουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μας.

Μόλις κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε το τριμμένο μιξ τυριών. Απλώνουμε την γέμιση πάνω από τα πρώτα 5 φύλλα στο ταψί. Από πάνω βάζουμε άλλα 5 φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε κι αυτά μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά.

κιμαδόπιτα-με-χωριάτικο φύλλο-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close