Kinder bueno ...Τα σπιτικα!!!!

Σήμερα θα σας τρελάνω!
Η μαλλον θα σας γλυκάνω…
Η μάλλον και τα δυο!
Φτιάχνουμε σπιτικά  Kinder bueno !!!!

Εκτέλεση
Φτιάξτε τη γέμιση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε τα φουντούκια µε τη ζάχαρη και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς µε ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα φουντούκια. Μόλις καραμελώσουν τα φουντούκια, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν για 15΄. Παράλληλα ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, προσθέστε το αλάτι και τις καλά στραγγισμένες ζελατίνες και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη μέχρι να λιώσουν.
Σε ένα μπλέντερ βάλτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα ζεστά καραμελωμένα φουντούκια και πολτοποιήστε μέχρι να έχετε ένα λείο παχύρρευστο μείγμα.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 20 x 25 εκ., στο οποίο έχετε στρώσει 2 φύλλα έτοιμης γκοφρέτας. Σκεπάστε µε άλλα 2 φύλλα και τοποθετήστε το γλυκό για 2 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει.
Φτιάξτε την επικάλυψη. Ανακατέψτε τη λιωμένη κουβερτούρα µε το ηλιέλαιο σε ένα μπολ με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μπορείτε να τη λιώσετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30΄΄ σε χαμηλή ένταση.
Αφού παγώσει η γέμιση, κόψτε σε μπάρες στο μέγεθος που θέλετε και βουτήξτε τις στην επικάλυψη. Αφήστε τις στο ψυγείο για 2 ώρες.
Συχνά λάθη : Μη βουτήξετε τις μπάρες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα όσο είναι ακόμα πολύ ζεστή, επειδή θα λιώσουν.
TIP: Μπορείτε στη γέμιση να προσθέσετε και ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια.
(Τα φύλλα γκοφρέτας θα τα βρείτε στα είδη ζαχαροπλαστικής)
photo via pinterest

Close