Συνταγή για κλασικά Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με όλα τα μυστικά για να πετύχουν .
- αλεύρι μαλακό 700 γραμμάρια (4,5 κούπες)
- ζάχαρη άχνη 270 γραμμάρια (2 κούπες)
- αυγα 3 μέτρια
- μαστιχα 2 γραμμάρια (4-5 δάκρυα)
- Κακουλέ 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- μαχλέπι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1,5 κουταλάκι του γλυκού
- βουτυρο 125 γραμμάρια λιωμένο (3/4 της κούπας)
- ηλιέλαιο 125 ml (3/4 της κούπας)
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 50 ml
- Ξύσμα πορτοκαλιού 4 κουταλιές της σούπας
- εκχυλισμα βανίλιας 4-5 σταγόνες
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς
Το Πάσχα το έθιμο θέλει να φτιάχνουμε τσουρέκια και κουλουράκια. Μιας και οι μέρες για να φτιάξουμε τα τσουρέκια και τα κουλουράκια μας πλησιάζουν, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μία κλασική και άκρως επιτυχημένη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κλασικά Πασχαλινά κουλουράκια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη:
Κλασικά Πασχαλινά Κουλουράκια Τραγανά & Αφράτα του Παναγιώτη!💯Greek Easter Butter Cookies
INGREDIENTS
700 g soft flour (4,5 cups)
270 g powdered sugar (2 cups)
3 medium eggs
2 g mastic
1/4 tsp cardamom
1/2 tsp mahlab
1,5 tsp baking powder
125 g melted butter (3/4 cup)
125 g sunflower oil (3/4 cup)
50 g orange juice
Zest of 1 orange
4-5 vanilla drops
———-
1 egg
GERMAN
ZUTATEN
700 g weiches Mehl (4,5 Tassen)
270 g Puderzucker (2 Tassen)
3 mittelgroße Eier
2 g Mastix
1/4 TL Kardamom
1/2 TL Mahlab
1,5 TL Backpulver
125 g geschmolzene Butter (3/4 Tasse)
125 g Sonnenblumenöl (3/4 Tasse)
50 g Orangensaft
Schale von 1 Orange
4-5 Vanilletropfen
———-
1 Ei
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
20 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
50 Κουλουράκια
Εκτέλεση για τα κλασικά Πασχαλινά κουλουράκια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη
Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα ,το κακουλέ ,το μαχλέπι ,το μπέικιν και από τα 270 γραμμάρια συνολικά ζάχαρη άχνη ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας και θρυμματίζουμε πολύ καλά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, την υγρή βανίλια, τα αυγά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Μετράμε 25 γραμμάρια το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
Τα Πασχαλινά κουλουράκια της Τζένης Τσανακτσίδου
Χτυπάμε 1 αυγό μέτριο και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Πεντανόστιμα Πασχαλινά Κουλουράκια που θα τα λατρέψετε!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Θοδωρής Αθερίδης : Έπαθε εγκεφαλικό την ώρα του θεάτρου
- 25 Ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε Λευκό χρώμα
- Αμαλιάδα : Πετάει για Γερμανία η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Royal blue nails : 14 Ιδέες με την πιο περιζήτητη τάση του Χειμώνα
- Παιχνίδια Εκδίκησης : 7 πρωταγωνιστές από το “Κάνε ότι Κοιμάσαι” και 1 από τη Μάγισσα στην σειρά