πασχαλινά-τσουρέκια-με-φυσικό προζύμι-συνταγή-

Συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια με φυσικό προζύμι που είναι σκέτος αφρός. Με πλούσια γεύση και ίνες, το φυσικό προζύμι είναι που κάνει τη διαφορά και θα δούμε αναλυτικά τη διαδικασία. Μία συνταγή της φίλης μας Anna Sultanova.

 

Νηστίσιμα τσουρέκια με γάλα αμυγδάλου

 

Σήμερα σας έχουμε μία ξεχωριστή συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια. Την φτιάξαμε και επειδή το αποτέλεσμα πραγματικά μας ενθουσίασε είπαμε να τα μοιραστούμε και μαζί σας. Τσουρέκια με φυσικό προζύμι, που είναι τόσο αφράτα και απολαυστικά που δε θα τα αλλάζετε με κανένα άλλο τσουρέκι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Πασχαλινά τσουρέκια με φυσικό προζύμι:

πασχαλινά-τσουρέκια-με-φυσικό προζύμι-συνταγή-

Εκτέλεση για τα Πασχαλινά τσουρέκια με φυσικό προζύμι

Αρχικά ανακατεύουμε το προζύμι, με το αλεύρι για τσουρέκια και το νερό και το βάζουμε για όλο το βράδυ, σκεπασμένο να φουσκώσει. Την επόμενη μέρα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Διαλύουμε το προζύμι στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το μαχλέπι, το κακουλέ και τη μαστίχα.

Βάζουμε τη μισή ποσότητα αλευριού, ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη είναι σφιχτή και δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε για 2μιση ώρες να ξεκουραστεί.

 

Τσουρέκια Πασχαλινά με 6 κορδόνια

 

Ανά 40-45 λεπτά, βγάζουμε τη ζύμη και την ξαναζυμώνουμε. Μετά από 2μιση ώρες χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια. Πλάθουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 3 ώρες. Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού και λίγο γάλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

πασχαλινά-τσουρέκια-με-φυσικό προζύμι-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close