πασχαλινά-κουλουράκια-συνταγή-

Συνταγή για παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια από τα τεφτέρια της γιαγιάς με αμμωνία που μοσχοβολούν βούτυρο και βανίλια. Από τη φίλη μας Xristina Antonakopoulou.

 

Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία της Βέφας Αλεξιάδου

 

Πασχαλινά κουλουράκια με μία παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς, που είναι ανεπανάληπτη και πάντα αγαπημένη. Με αμμωνία και βανίλια που είναι αφράτα και λιώνουν στο στόμα. Είναι τα πιο νόστιμα κουλουράκια για το Πάσχα και σας τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς:

πασχαλινά-κουλουράκια-συνταγή-

Εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ για 15 λεπτά το βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τα αυγά, τις κλασικές βανίλιες και τη βανίλια με άρωμα λεμόνι και το φρέσκο γάλα, στο οποίο έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα και την αμμωνία.

πασχαλινά-κουλουράκια-συνταγή-

Τα Πασχαλινά κουλουράκια της Γωγώς Σαμίου

 

Στο τέλος βάζουμε σιγά σιγά το μαλακό αλεύρι και ζυμώνουμε παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Φτιάχνουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχέδιο μας αρέσει και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στον αέρα, στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά, ανάλογα και το φούρνο, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

πασχαλινά-κουλουράκια-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close