Κλασική συνταγή για cheesecake. Δροσερό παραδοσιακό cheesecake με την κλασική συνταγή.
- τυρί κρέμα 500 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 250 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 1 κούπα
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- λεμονι 1 κουταλιά της σούπας χυμό
- λεμονι Κατά βούληση ξύσμα
Υλικά
- μπισκότα 1 συσκευασία digestive
- βούτυρο γάλακτος 120 γραμμάρια
Για την βάση
- κερασια 1 συσκευασία κομπόστα
- κορν φλαουρ 1,5 κουταλιά της σούπας
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
Για την γαρνιτούρα
Το cheesecake είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά και σίγουρα θα αρέσει πολύ και σε εσάς για να βρεθήκατε σε αυτό το άρθρο. Σήμερα λοιπόν θα δούμε την παραδοσιακή συνταγή για cheesecake με τριμμένο μπισκότο, κεράσι κομπόστα και τυρί κρέμα.
Είναι ένα υπέροχο γλυκό, δροσερό, με γλυκόξινη γεύση που ταιριάζει απόλυτα στην Άνοιξη και στο Καλοκαίρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα όπως φράουλες ή βύσσινο αν τα κεράσια δεν σας αρέσουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το cheesecake:
Εκτέλεση για το cheesecake
Αρχικά αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μαζί με τα μπισκότα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως και απορροφήσουν τα μπισκότα το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε μία αποσπώμενη φόρμα 22 εκατοστών. Βάζουμε την βάση μας στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε και την κρέμα.
Ξεκινάμε λοιπόν να φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφού η κρέμα είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω από την βάση μπισκότων ομοιόμορφα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σουρώνουμε τον ζωμό από την κομπόστα κεράσι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ και την ζάχαρη προαιρετικά.
Δείτε ακόμα Mini Cheesecake Stracciatella
Αν δεν θέλουμε, δεν βάζουμε καθόλου ζάχαρη. Βράζουμε μέχρι να δέσει και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τα κεράσια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα το cheesecake. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος