κομπόστα-σταφύλι-συνταγή-

Εύκολη κομπόστα σταφύλι με μόλις 2 υλικά. Το γιαγιαδίστικο γλυκό του Καλοκαιριού που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Μεγαλώσαμε στην επαρχία οπότε στο σπίτι μας υπήρχε μία κληματαριά. Αυτή η κληματαριά υπάρχει μέχρι και σήμερα και μπορούμε να απολαμβάνουμε φρέσκα σταφύλια χωρίς φυτοφάρμακα. Φέτος που τα σταφύλια μας περίσσεψαν αποφασίσαμε να τα κάνουμε κομπόστα.

Δείτε ακόμα Κομπόστα νεκταρίνι

Με αυτόν τον τρόπο, φρέσκα φρούτα διατηρούνται για περισσότερο καιρό και μετατρέπονται σε υπέροχο γλυκό. Μπορείς να φτιάξεις κομπόστες με ό,τι φρούτο σου αρέσει. Εμείς φτιάξαμε με μόλις 2-3 υλικά κομπόστα σταφύλι. Αξίζει να δοκιμάσετε τα σταφύλια με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κομπόστα σταφύλι:

κομπόστα-σταφύλι-συνταγή-

Εκτέλεση για την κομπόστα σταφύλι

Αρχικά πλένουμε καλά τα σταφύλια χωρίς κουκούτσια. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Βάζουμε στο κάθε βάζο από 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και προσθέτουμε νερό κρύο μέχρι το καπάκι. Κλείνουμε σφιχτά με το καπάκι του βάζου.

Δείτε ακόμα Σταφύλι γλυκό όνειρο!!!

Έπειτα τα βράζουμε για 15 λεπτά μαζί με το βάζο τους. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σφίγγουμε καλά με μία πετσέτα και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα.

Tips για την κομπόστα σταφύλι

Διατηρούνται εκτός ψυγείου. Όταν όμως ανοίξουμε για πρώτη φορά το βάζο χρειάζεται ψυγείο για να διατηρηθεί η κομπόστα. Μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή και με άλλα φρούτα για κομπόστα.

κομπόστα-σταφύλι-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βασιλική Σιδηροπούλου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close