Λαχταριστή κοτόπιτα με ζύμη σφολιάτας σε ρολό που θα σας λύσει τα χέρια με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Αν ψάχνατε μία συνταγή για πίτα με το κοτόπουλο που περίσσεψε, που την προορίζατε για σχολικό κολατσιό, μπουφέ ή ακόμη και κολατσιό για την δουλειά σας .
- φύλλο σφολιάτας 1 πακέτο
Υλικά
- κοτόπουλο 1 βρασμένο και χωρίς κόκαλα
- φέτα 1 φλιτζάνι θρυμματισμένη
- μανιταρια 250 γραμμάρια σε κονσέρβα
- κρεμμυδι 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο
- σκορδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένο
- πιπεριά 1 κόκκινη σε κυβάκια
- πιπεριά 2 πράσινες σε κυβάκια
- κρασι 1/3 φλιτζάνι λευκό
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα τριμμένο
- αυγα 2 χτυπημένα
- μαιντανος 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο
- κρόκους αυγού 1
- νερό 2 κουταλιές της σούπας
- ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο
Για το άλειμμα
- βούτυρο γάλακτος 100 γραμμάρια ανάλατο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο ζεστό (όχι βραστό)
- μοσχοκάρυδο 1-2 πρέζες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την μπεσαμέλ
Από μικρά παιδιά έχουμε μία αδυναμία στην κοτόπιτα. Αυτό το τραγανό φύλλο που συνοδεύεται με μία ζουμερή γέμιση από κοτόπουλο, πιπεριές, μπεσαμέλ ή και λιωμένα τυριά σε μερικές περιπτώσεις, κάνει τα σάλια μας να τρέχουν από την απόλαυση! Σας μύρισε ήδη ε;
Λοιπόν σήμερα θα φτιάξουμε ακριβώς μία τέτοια ζουμερή κοτόπιτα…από όλα με ζύμη σφολιάτας σε ρολό! Με τις πιπεριές της, το κοτοπουλάκι της, την μπεσαμέλ της για την τσαχπινιά, γενικά με όλα τα καλά του Θεού, γιατί άμα είναι να κάνουμε κάτι το κάνουμε σωστά βρε αδερφέ!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κοτόπιτα με ζύμη σφολιάτας σε ρολό:
Κριτσανιστά μπαστούνια κοτόπιτας με μανιτάρια πολύχρωμες πιπεριές και φύλλο σφολιάτας για βραδινό Κοπιάστε παρεούλα μου
Φίλοι μου όπως θα διαπιστώσετε στις φωτο εγώ χρησιμοποιώ σφολιάτας αντι για φύλλο χωργιατικο αυτο είχα στο ψυγείο και φτιάχνω και μια ελαφριά μπεσαμελ γύρω στα 500γρ για τη γέμιση!!!
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ στην κοτόπιτα
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και λιώνουμε το ανάλατο βούτυρο γάλακτος από αγελαδινό γάλα. Μόλις λιώσει προσθέτουμε αμέσως το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε για μισό λεπτό με το σύρμα για να γίνει ένα κολλώδες μείγμα και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Δείτε ακόμα Κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο
Προσθέτουμε με μία μεγάλη κουτάλα σταδιακά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα και απομακρύνουμε από την φωτιά.
Εκτέλεση για την κοτόπιτα με φύλλο σφολιάτας σε ρολό
Αρχικά βράζουμε, ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κυβάκια. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο που έχουμε για το άλειμμα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στην μέση και σοτάρουμε για ακόμη 5 λεπτά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το μείγμα με τα κρεμμύδια και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο που μας έμεινε και αλείφουμε με το μείγμα ένα μακρόστενο ταψί. Στην συνέχεια στρώνουμε στον πάτο του ταψιού τα μισά φύλλα σφολιάτας, τα οποία τα αλείφουμε το καθένα ξεχωριστά με το μείγμα του βουτύρου.
Δείτε ακόμα Κοτόπιτα σαν σουφλέ με κρατσανιστό φύλλο
Στο μεταξύ αφού έχει κρυώσει η γέμισή μας προσθέτουμε τα αυγά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την θρυμματισμένη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση πάνω από τα βουτυρωμένα φύλλα σφολιάτας.
Σε αυτήν την φάση, προσθέτουμε και την μπεσαμέλ και απλώνουμε το ίδιο ομοιόμορφα. Πάνω από την γέμιση απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία κι αυτά τα έχουμε αλείψει με το μείγμα βουτύρου το καθένα ξεχωριστά.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την αλείφουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει από κρόκο αυγού και νερού. Την πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε την κοτόπιτα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει. Την πρώτη μισή ώρα την ψήνουμε σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει πολύ χρώμα. Σερβίρετε ζεστή.
Δείτε πως μπορείτε να κάνετε την κοτόπιτα σε ρολό με το τύλιγμα της φωτογραφίας (προαιρετικά):
Tips για την κοτόπιτα με φύλλο σφολιάτας σε ρολό
Εμείς μοιραστήκαμε μαζί σας την αγαπημένη μας συνταγή για μπεσαμέλ. Η μπεσαμέλ παρόλα αυτά είναι προαιρετική ή μπορείτε να φτιάξετε την δική σας μπεσαμέλ. Επίσης αντί για φύλλο σφολιάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο ή φύλλο κρούστας. Η μπεσαμέλ βγαίνει περίπου στα 500 γραμμάρια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες