Κοτόπουλο με φύλλα απο πατζάρι και κρέμα γάλακτος

Συνταγή για κοτόπουλο χωριάτικο με παντζαρόφυλλα και κρέμα γάλακτος! Εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο αλά κρεμ με παντζάρια, ιδανικό για όλη την οικογένεια!

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια πλασωτέ κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο και ρίχνουμε το κόλιανδρο και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το μισό λάδι ή το βούτυρο και ψήνουμε για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Το βάζουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα παντζαρόφυλλα σε δόσεις για να μαραθούν μαζί με τον ζεστό ζωμό και την τριμμένη πατάτα. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5′.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τρίβουμε 1/3 από το μοσχοκάρυδο ή όσο μας αρέσει. Σιγοβράζουμε για 5′ ακόμα. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι για να ζεσταθεί και σερβίρουμε το φαγητό μας!

Κοτόπουλο με φύλλα απο πατζάρι και κρέμα γάλακτος

Κοτόπουλο με φύλλα απο πατζάρι και κρέμα γάλακτος

Κοτόπουλο με φύλλα απο πατζάρι και κρέμα γάλακτος

Συνταγή από Christina Anastasopoulou

 

Close