Κουλουράκια_κανέλας_

Κουλουράκια κανέλας με πολύ λίγα υλικά. Τραγανά και νόστιμα για το καφεδάκι μας.

Τα κουλουράκια κανέλας είναι υπέροχα. Από μικρά παιδιά θυμόμαστε να τα καταβροχθίζουμε και να μην μπορούμε να σταματήσουμε. Κουλουράκια με έντονη γεύση και μυρωδιά κανέλας. Πλούσια γεύση και άρωμα που συνήθως τα τρώγαμε με κρυσταλλική ζάχαρη στην επικάλυψη.

Σήμερα θα φτιάξουμε χειροποίητα κουλουράκια κανέλας και όχι μπισκότα. Αφράτα και υπέροχα με πλούσια γεύση και άρωμα κανέλας. Αυτή τη φορά όμως θα τα επικαλύψουμε με σουσάμι και όχι με ζάχαρη αν και μπορούμε να βάλουμε και ζάχαρη αν μας αρέσει. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω: 

Εκτέλεση

Στην αρχή χτυπάμε με το σύρμα το ηλιέλαιο και την ζάχαρη μαζί με το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού τον οποίο τον έχουμε προηγουμένως διαλύσει μέσα στην μαγειρική σόδα. Ρίχνουμε την κανέλα και το γαρίφαλο και προσθέτουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα ρολάρουμε μέσα σε σουσάμι. Θέλουμε το σουσάμι να κολλήσει στα κουλουράκια μας. Δίνουμε το σχήμα που μας αρέσει – στρογγυλό ή μακρόστενο – και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

Δείτε ακόμα Μπισκότα κανέλας χωρίς ζύμωμα αφράτα και εύκολα από τη Σοφη Τσιώπου

Tips για τα Κουλουράκια κανέλας

Μπορεί να χρειαστεί επιπλέον αλεύρι. Αντί για σουσάμι μπορούμε να ρολάρουμε με τον ίδιο τρόπο τα κουλουράκια σε κρυσταλλική ζάχαρη.

Κουλουράκια_κανέλας_ Κουλουράκια_κανέλας_ Κουλουράκια_κανέλας_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close