Σουφλέ με κριθαράκι

Σουφλέ με κριθαράκι για τον μπουφέ σας, για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο!

Αχ το κριθαράκι είναι ένα πεντανόστιμο ζυμαρικό που σίγουρα έχετε δοκιμάσει κοκκινιστό. Σήμερα θα το φάμε κάπως διαφορετικά. Θα φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο κριθαράκι με κρέμα γάλακτος στον φούρνο. Θα βάλουμε και τυρί ρεγκάτο.

Θα βάλουμε μέσα ζαμπόν, μπέικον και ντομάτα επίσης. Είναι ένα πεντανόστιμο φαγάκι που είναι ιδανικό για τον μπουφέ και για το Κυριακάτικο τραπέζι και όποια άλλη φορά θέλετε. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και το κριθαράκι σαλάτα με μανιτάρια !!! Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:  

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το βούτυρο, το μπέικον, το ζαμπόν και την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες. Στην συνέχεια βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε και το βράζουμε στο πυρέξ.

Δείτε ακόμα Σουπιά με κριθαράκι στο φούρνο!!!

Στο ίδιο πυρέξ βάζουμε το μπέικον, το ζαμπόν, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και το ρεγκάτο για να κάνει την κρούστα. Πάνω από το τυρί βάζουμε την ντομάτα κομμένη σε φέτες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 20 λεπτά.

Tips για το Σουφλέ με κριθαράκι

Αντί για 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος μπορούμε να βάλουμε 3 μικρές.

Σουφλέ -με- κριθαράκι- Σουφλέ -με- κριθαράκι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Νικολέττα Πετροπούλου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close