Φανταστική γλυκιά μυζηθρόπιτα. Μία συνταγή για μυζηθρόπιτα με αφράτη, σπιτική, βουτυράτη ζύμη και μια πολύ νόστιμη γέμιση από μυζήθρα, σταφίδες και άρωμα βανίλιας.
Δείτε τα πεντανόστιμα Παραδοσιακά Κρητικά μυζηθροπιτάκια με μέλι! θα ξετρελαθείτε με την γεύση τους.
Η γλυκιά αυτή ξεσκέπαστη μυζηθρόπιτα είναι μια εύκολη, γρήγορη άλλα πολύ εντυπωσιακή συνταγή, τόσο στην γεύση, όσο και στην εμφάνιση.
Ιδανική για να την σερβίρετε ως επιδόρπιο στο Κυριακάτικο τραπέζι σας η σαν κέρασμα σε κάθε περίσταση. Είναι τελεία για το πρωινό ή απογευματινό γλυκό σνακ των μικρών άλλα και των μεγάλων παιδιών .
Τα Χανιώτικα καλιτσούνια με μυζήθρα και φέτα είναι το τέλειο ορεκτικό για να κλέψετε τις εντυπώσεις.
Φτιάξτε την και σίγουρα θα ενθουσιάσετε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας με την υπέροχη γεύση αυτής της μοναδικής πίτας.
Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε!
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μάγια.
Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα και προσθέτουμε το βούτυρο (λιωμένο),τα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα) και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 23 ίσα μέρη και πλάθουμε τα μπαλάκια μας.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι και προσθέτουμε λίγη γέμιση.
Κλείνουμε τις άκρες (να σχηματιστούν βαρκούλες) και τις βάζουμε στο ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αφήνουμε την πίτα να φουσκώσει.
Ρίχνουμε τις σταφίδες και αλείφουμε την πίτα με αυγό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Το ταψί μου είναι 26 cm.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την σελίδα στο facebook LENKO
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα