Λαχταριστά μπισκότα μαστιχωτά με γέμιση τριπλής σοκολάτας

Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας τότε το όνειρό σου θα γίνει πραγματικότητα με αυτά τα ελαφρώς μαστιχωτά μπισκότα σοκολάτας που περιέχουν πάνω τους 30 γραμμάρια σοκολάτας σε κάθε κομμάτι μπισκότου! 

laxtarista mastixwta mpiskota me tripli sokolata1_                                                                                                      photo credit:pinterest

Όλοι λατρεύουμε να γευόμαστε οτιδήποτε σοκολατένιο και όσο πιο πολύ σοκολάτα έχει τόσο το καλύτερο. Αυτά λοιπόν τα μπισκότα είναι από αυτά που θα λατρέψεις να έχεις σε κάθε κέρασμα αλλά και μαζί σου σε κάθε πρωινό ξύπνημα με ένα ποτήρι γάλα.

Αυτά τα μπισκοτάκια είναι τόσο γευστικά που θα νιώσετε να χάνετε τη γή από τα πόδια σας μόλις τα δοκιμάσετε. Δεν μοιάζουν με τίποτα από οτι έχετε δοκιμάσει και μια δοκιμή θα σας πείσει.

Δείτε ακόμη:Νηστίσιμο σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα

Τα μπισκότα αυτά της τριπλή σοκολάτα είναι , πλούσια σε γεύση και θα σας  μείνουν αξέχαστα. Οι άκρες τους είναι λαστιχωτές, το κέντρο τους  κολλώδης και κάθε μπουκιά που θα κάνετε θα στάζει λιωμένη σοκολάτα!

laxtarista mastixwta mpiskota me tripli sokolata2_                                                                                                          photo credit:pinterest

Αυτά τα cookies γίνονται σε χρόνο μηδέν, δεν μοιάζουν ούτε με μείγμα του κέικ, ούτε με μείγμα brownie, ούτε με μείγμα πουτίγκας. Χρειάζεται λίγη υπομονή, αλλά πιστέψτε με, αξίζει όλο το χρόνο σας!

Τα μπισκοτάκια αυτά για να φτιαχτούν θέλουν την ώρα τους!Περίπου μια με δύο ώρες. Αλλά μην ξεχνάτε όπως αρκετές συνταγές, όσο πιο πολύ τα αφήσετε να παγώσουν τόσο πιο γευστικά θα είναι αργότερα.

Στην πραγματικότητα, η ζύμη από αυτά τα μπισκότα πρέπει να ψύχεται 2 φορές.

Την πρώτη φορά που θα βάλετε τη ζύμη να παγώσει θα είναι ενώ έχετε ανακατέψει όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη δεν θα μπορεί να πλαστεί καλά αν δεν το κάνετε. Βάλτε το μπόλ μίξης σας στην κατάψυξη για μισή ώρα ή μέχρι η ζύμη να είναι έτοιμη προκειμένου να μπορείτε να την πλάσετε σε μπαλάκια.

Μόλις ετοιμάσετε τα μπισκοτάκια σας σε μπαλάκια βάλτε τα στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες. Καλό θα ήταν να ακολουθήσετε κατά γράμμα τη συνταγή προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.

Δείτε ακόμη:Μπισκότα με Βρώμη,Σοκολάτα και Goji Berries

Καλό θα ήταν για  να κάνετε μπαλάκια τη ζύμη και να  χωρίσετε τις μερίδες να χρησιμοποιήσετε το κουτάλι που έχουμε για να βγάζουμε το παγωτό σε μπάλες!! πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια καθώς θα κάνει τη διαδικασία προετοιμασίας των μπισκότων σας παιχνιδάκι.

Προειδοποίηση:: Επίσης προσέξτε να μην αφήσετε το μπoλ με τη ζύμη για ώρες στο ψυγείο γιατί θα δυσκολευτείτε να ξεκολλήσετε τη ζύμη.. Αν τυχόν το ξεχάσατε τότε αφήστε το στον πάγκο της κουζίνας για λίγο, μέχρι να μαλακώσει η ζύμη αρκετά για να μπορέσετε να τη χειριστείτε.

soft-chewy-chocolate-fudge-cookies-recipe-3

                                                                                                        photo credit:pinterest

Οδηγίες

1.Για να κάνετε αυτά τα μπισκοτάκια με ρευστή σοκολάτα, μπορείτε να ξεκινήσετε από το λιώσιμο 220 gr  σοκολάτας μαζί βούτυρο σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπεν μαρί. Η τήξη τη σοκολάτας με το βούτυρο θα αποτρέψει τη μείωση της σοκολάτας . Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε  φούρνο μικροκυμάτων, πρέπει να βγάζετε το  μπολ έξω κάθε 30 δευτερόλεπτα και να ανακατεύετε το μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο,είναι λιγότερο πιθανό να σας καεί η σοκολάτα.

2.Ενώ η σοκολάτα λιώνει, σε ένα μπολ χτυπάμε 2 αυγά, τη ζάχαρη, και τη βανίλια μέχρι να γίνει απαλή η ζύμη και κρεμώδης, για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Το μείγμα θα αρχίσει να γίνεται πιο σφικτό και ελαφρώς αφρώδη.

Σημαντικό είναι όπως και στα περισσότερα γλυκά να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη η οποία θα βοηθήσει τα μπισκοτάκια σας να γίνουν πιο κρεμώδη.

3. Ανακατεύτε στη συνέχεια τη λιωμένη σοκολάτα με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουτερ.

4. Με μια σπάτουλα ανακατέψτε απαλά κάποια τεμαχισμένα καρύδια και 110 γρ σοκολάτας.

5. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.

6. Μόλις η ζύμη μπισκότων γίνει κάπως σκληρή, χρησιμοποιώντας το κουτάλι που βγάζουμε το παγωτό, χωρίστε τη ζύμη μπισκότων βάζοντας τη πάνω σε λαδόκολλα.
7.  Στη συνέχεια βάλτε τη  ζύμη μπισκότων στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν από το ψήσιμο.

Πριν βάλετε τα μπισκότα να ψηθούν βάλτε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Μόλις τα μπισκότα πάνε να ψηθούνε  περιχύστε από πάνω και το υπόλοιπο φλιτζάνι με τα κομματάκια σοκολάτας. Γιατί κακά τα ψέματα η εμφάνιση είναι αυτή που μετράει και πάντα άλλωστε όλοι έχουμε χώρο και για κι άλλη σοκολάτα. Ψήστε τα μπισκότα σας για 16 λεπτά.Βγάλτε το ταψί από το φούρνο ώστε τα μπισκότα σας να αρχίσουν να κρυώνουν.

Δείτε ακόμη: Μπισκοτακια με γεύση κέικ

Συστατικά:

  •  226 γραμμάρια ημίγλυκης σοκολάτα ψησίματος, τεμαχισμένη
  • 84 γραμμάρια  κουταλιές της σούπας βούτυρο
  •  2  παστεριωμένο αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη (150 γραμμάρια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1 1/3 φλυτζάνια (160 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 φλυτζάνι (30-40 γραμμάρια) τεμαχισμένα καρύδια
  • 113 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας ή χοντρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι (160-170 γραμμάρια) κομματάκια σοκολάτας ή χοντρά κομμάτια

 Πηγή: atreatsaffair

 

Close