Είναι πανεύκολα, πολύ πιο νόστιμα από τα έτοιμα, δεν κρατάνε καθόλου λάδι και είναι τραγανά εξωτερικά και αφράτα μέσα.
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Δείτε ακόμα: Χοτ ντογκ και πιροσκί με αλευρι ολικης αλεσεως
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε όλα τα υλικά με τελευταίο το γάλα. Ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί μισή ώρα. Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες, τις ανοίγουμε και βάζουμε τη γέμιση. Εγώ έβαλα λουκανικάκια κοκτέιλ και βγήκαν 22 κομμάτια. Τηγανίζουμε τα πιροσκί σε ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες