Λαζάνια νηστίσιμα από τον Άκη Πετρετζίκη

Tα πιό νόστιμα νηστίσιμα λαζάνια, πρέπει να τα δοκιμάσετε!

Υλικά για τη σάλτσα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2-3 πιπεριές κομμένες καρέ

2-3 μελιτζάνες κομμένες καρέ

2-3 κολοκύθια κομμένα καρέ

15-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κύβο ζωμό λαχανικών

1 πακέτο λαζάνια
τυρί νηστίσιμο προαιρετικά
αλάτι

πιπέρι

θυμάρι ξερό

ρίγανη ξερή

Υλικά για τη νηστισιμη μπεσαμέλ συνταγη εδω

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, και στο τέλος τα κολοκύθια. Ρίχνουμε τον ένα κύβο και τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο τα λαχανικά μας.
ετοιμαζουμε τη μπεσαμελ
Στο κάτω μέρος του ταψιού απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο ζουμάκι από τη σάλτσα μας. Στρώνουμε φύλλα από τα λαζάνια να καλύψουν το ταψί και απλώνουμε το 1/3 της σάλτσας και λίγη απο τη μπεσαμέλ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Τέλος, στο πάνω μέρος βάζουμε μια τελευταία στρώση λαζάνια και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

Εαν θελουμε προσθετουμε τυρι νηστισιμο μεσα στη σαλτσα
Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

photo via pinterest

πηγη:entertv

Close