Λαζάνια νηστίσιμα από τον Άκη Πετρετζίκη

Tα πιο νόστιμα νηστίσιμα λαζάνια, πρέπει να τα δοκιμάσετε. Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη από τα παλιά. Βίντεο

Υλικά για τη σάλτσα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2-3 πιπεριές κομμένες καρέ

2-3 μελιτζάνες κομμένες καρέ

2-3 κολοκύθια κομμένα καρέ

15-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κύβο ζωμό λαχανικών

1 πακέτο λαζάνια

θυμάρι ξερό

ρίγανη ξερή

Δείτε ακόμη Μπεσαμελ νηστισιμη

Υλικά για τη μπεσαμέλ

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

100 γραμμάρια αλεύρι

1 λίτρο γάλα σόγιας

1 κύβο ζωμό λαχανικών

κόλιανδρο ξερό προαιρετικά

Εκτέλεση για λαζάνια νηστίσιμα

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και στο τέλος τα κολοκύθια. Ρίχνουμε τον ένα κύβο και τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο τα λαχανικά μας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το αλεύρι, ρίχνουμε τον άλλο κύβο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια.

Όταν αρχίσει να δένει προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει.

Εκτός φωτιάς προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και κόλιανδρο ανάλογα με τα γούστα μας.

Στο κάτω μέρος του ταψιού απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο ζουμάκι από τη σάλτσα μας. Στρώνουμε φύλλα από τα λαζάνια να καλύψουν το ταψί και απλώνουμε το 1/3 της σάλτσας και λίγη απο τη μπεσαμέλ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Τέλος, στο πάνω μέρος βάζουμε μια τελευταία στρώση λαζάνια και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

Μπορείτε να προσθέσετε και νηστίσιμο τυρι.

Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Close