Νηστίσιμη μπεσαμελ. Κι όμως υπάρχει. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε διάφορα νηστίσιμα φαγητά και αντικαθιστα επαξια την κανονικη
- νερό 800 ml
- αποξηραμένα λαχανικά 2 κουταλάκια γλυκού σε σκόνη
- μαργαρίνη 7 κουταλιές σούπας φυτική η ελαιολαδο
- κορν φλαουρ 7 κουταλιές σούπας ή αλεύρι
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- μοσχοκάρυδο 1/2 κουτ.γλ. τριμμένο
- τυρί νηστισιμο τριμμένο (προαιρετικά)
Υλικά
Εκτέλεση
Για να ετοιμάζουμε τη νηστισιμη μπεσαμέλ λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα
Ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε τη σκόνη λαχανικών αλάτι και πιπέρι και μοσχοκαρυδο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό στο αλεύρι η στο κορν φλαουρ με τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και τυρί και ανακατεύουμε.
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστησετε το νερό με γαλα σογιας η γάλα καρύδας! Θέλει πολύ καλό ανακάτεμα για να μη σβολιασει.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις