Λικέρ ακακίας_

Τώρα που έφτασε η Άνοιξη οι ακακίες έχουν ανθίσει είναι λοιπόν ο καιρός να φτιάξουμε Λικέρ ακακίας. Μπορούμε λοιπόν να μαζέψουμε ανθούς ακακίας και να φτιάξουμε από αυτούς τους ανθούς ένα από τα πιο αρωματικά και γευστικά λικέρ. Φτιάξτε λοιπόν λικέρ ακακίας.

Για το συγκεκριμένο λικέρ ακακίας χρησιμοποιήσαμε ούζο, όμως αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τσίπουρο αντί για ούζο. Το λικέρ είναι ένα πολύ νόστιμο απεριτίφ για εσάς και τους αγαπημένους σας ανθρώπους.

Δείτε ακόμα Συνταγή για λικέρ πορτοκάλι  Έτοιμο σε 2 μέρες

Μπορείτε να το απολαύσετε μετά το φαγητό, να το προσφέρετε σαν κέρασμα ή να το πιείτε μετά από μία δύσκολη μέρα. Αυτό το λικέρ από ανθούς ακακίας θα είναι σίγουρα γλυκόπιοτο. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για το λικέρ

Παίρνουμε ένα βάζο των δύο λίτρων και το γεμίζουμε με τα πέταλα από τα άνθη της ακακίας. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο βάζουμε την ζάχαρη και ρίχνουμε ούζο μέχρι να γεμίσει το βάζο μας. Το ούζο προσφέρει άρωμα στο λικέρ μας.

Αφήνουμε το βάζο καλά κουμπωμένο στον ήλιο για 40 ήμερές. Αφού περάσουν οι 40 μέρες, στραγγίζουμε αφαιρώντας τα φύλλα της ακακίας και ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι μας.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στο βάζο με το μείγμα μας και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για περίπου 6 μήνες.

Tips

Χρησιμοποιούμε μόνο τα πέταλα από τις ακακίες που έχουν άνθη με άρωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γύρη της ακακίας προκαλεί συχνά αλλεργίες.

Οπότε αν πάσχετε από αλλεργίες ή έχετε ανθρώπους μα αλλεργίες στο σπίτι σας, μην το δοκιμάσετε ή μην το προσφέρετε. Δεν χρειάζεται να πλύνουμε το άνθος πριν το κάνουμε λικέρ. Μπορούμε αντί για ούζο να βάλουμε τσίπουρο.

λικέρ_ ακακίας_

λικέρ_ ακακίας_

Η συνταγή είναι του φίλου μας Stavros Tsalampounis

και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close