Γρήγορο και γλυκόπιοτο λικέρ πορτοκαλιού – Έτοιμο σε 2 μέρες

Συνταγή για λικέρ πορτοκάλι – Έτοιμο σε 2 μέρες! Τώρα με την καραντίνα έχουμε άπειρο χρόνο και το βράδυ θέλουμε να πιούμε ένα ποτήρι γλυκόπιοτο λικεράκι. Αυτό το λικέρ πορτοκάλι πραγματικά θα σας αρέσει πολύ! Ελαφρύ, γλυκόπιοτο και πολύ ταιριαστό με το χειμερινό τοπίο που πλησιάζει.

Δείτε ακόμα Σπιτικό λικέρ Nutella… Σοκολατένιος πειρασμός στο ποτήρι σε δύο μόλις μέρες!

Είναι ένα πολύ νόστιμο λικέρ για εσάς και τον σύζυγό σας. Όταν λήξει η καραντίνα, μπορείτε να φτιάξετε κι άλλο και να το προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Θα τους ξετρελάνει. Αξίζει λοιπόν να το δοκιμάσετε αφού είναι πανεύκολο, έχει μόνο τέσσερα υλικά και είναι έτοιμο σε μόλις δύο μέρες. Δείτε την συνταγή παρακάτω: 

Εκτέλεση

Καταρχάς πρέπει να θυμόμαστε ότι την φλούδα πορτοκαλιού την θέλουμε χωρίς το άσπρο που έχει η φλούδα από μέσα. Οπότε καθαρίζουμε τις φλούδες μας επιμελώς. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το τσίπουρο, τις φλούδες πορτοκαλιού και την ζάχαρη.

Τους δίνουμε έναν βρασμό για ένα λεπτό. Σουρώνουμε τα υλικά μας και βάζουμε το λικέρ μας στην άκρη για δύο μέρες να ωριμάσει. Το βάζουμε είτε στο ψυγείο είτε το αφήνουμε έξω για να ωριμάσει. Και στην συνέχεια το φυλάμε είτε στο ψυγείο είτε εκτός ψυγείου.

Tips

Μπορούμε να βάλουμε φλούδες και από δύο πορτοκάλια αν μας αρέσει πολύ! Τα υλικά αντιστοιχούν σε περίπου 1 λίτρο λικέρ. Ξεκινάμε να μετράμε το 1 λεπτό, από την στιγμή που ξεκινήσει να βράζει το λικέρ μας.

Συνταγή για λικέρ πορτοκάλι - Έτοιμο σε 2 μέρες Συνταγή για λικέρ πορτοκάλι - Έτοιμο σε 2 μέρες Συνταγή για λικέρ πορτοκάλι - Έτοιμο σε 2 μέρες

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Reggina Filippou

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close