Συνταγή για λουκανικόπιτες με φύλλο κρούστας και γεμισμένα με λουκάνικα και μουστάρδα. Ο μαγικός χυλός που τις κάνει έξτρα τραγανές.
Υλικά:
- φυλλο κρουστας 500 γραμμάρια (12-14 φύλλα)
Για τη γέμιση:
Για το χυλό:
- σοδα 100 ml
- Γάλα φρέσκο 100 ml
- ηλιέλαιο 130 ml
- αυγα 1 μέτριο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Συνταγή για νόστιμες λουκανικόπιτες με φύλλο κρούστας και τον μαγικό χυλό για να είναι έξτρα τραγανά! Μία χορταστική λουκανικόπιτα, καλύτερη και από του φούρνου Τα αγαπημένα μας πιροσκί του φούρνου .
Λουκανικοπιτάκια στο airfryer
Είσαι στη δουλειά και πείνασες; Την επόμενη φορά να προνοήσεις και να έχεις φτιάξει από το προηγούμενο βράδυ αυτές τις εύκολες λουκανικόπιτες με μουστάρδα και έναν μαγικό χυλό που κάνει το φύλλο ακόμη πιο τραγανό και νόστιμο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις λουκανικόπιτες με τον χυλό που τις κάνει πιο τραγανές:

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα, το γάλα, το ηλιέλαιο, το αυγό, το αλάτι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ανοίγουμε μια συσκευασία φύλλο κρούστας και παίρνουμε το πρώτο φύλλο πασπαλίζοντάς το με το μείγμα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με ακόμη 4 φύλλα (συνολικά θέλουμε 5 φύλλα). Αφού βάλουμε και το 5ο φύλλο δεν το πασπαλίζουμε το τελευταίο και προσθέτουμε την άκρη των φύλλων 3 λουκάνικά. Κόβουμε τα φύλλα εκεί που τελειώνει το κάθε λουκάνικο και αλείφουμε με μουστάρδα στην περιοχή κοντά στο λουκάνικο.
Ρολάρουμε και τυλίγουμε τις λουκανικόπιτες. Τις βάζουμε σ ένα ταψί με λαδόκολλα με την ένωση να ναι από την κάτω πλευρά. Χαράζουμε τις λουκανικόπιτες και τις αλείφουμε με το μείγμα.
Η καλύτερη συνταγή για λουκανικοπιτάκια για το 2025
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 190 βαθμούς Κελσίου. Οι πιο νόστιμες και έξτρα τραγανές λουκανικόπιτες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!! Όλοι θα σας ζητάνε συνταγή!! Καλή σας επιτυχία!!

Την συνταγή την είδαμε από τη φίλη μας Λένα Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr