Υγιεινά μάφιν με κινόα, μήλο χωρίς ζάχαρη – ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας!

Ενα γρήγορο, υγιεινό και πεντανόστιμο σνακ, είναι αυτή η συνταγή για muffin με κινόα, μήλο και μπαχαρικά χωρίς ζάχαρη. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, δεν περιέχουν αυγά ή γαλακτοκομικά και είναι τέλεια για πρωινό ή ένα θρεπτικό σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο. Με γεύση σαν τριφτή μηλόπιτα  και τραγανή επικάλυψη από βρώμη και κανέλα.

Υλικά για 8-9 μάφιν:

3/4 φλ. αλεύρι ολικής 1 φλ. κινόα , μαγειρεμένη 1/4 φλ. ζάχαρη καρύδας 1/4 φλ. ηλιέλαιο 1 μεγάλο μήλο τριμμένο 1 κ.γ. baking powder 1/4 κ.γ. τζίντζερ, κανέλα, γαρίφαλο 1/4 φλ. σταφίδες

για την επικάλυψη:

1/4 φλ. βρώμη 1 κ.σ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας 1 κ.γ. κανέλα Κευλάνης

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το baking, τα μπαχαρικά. Σε ένα άλλο ανακατεύω το ηλιέλαιο με την ζάχαρη, το μήλο κ την κινόα. Μετά στο μείγμα με τα υγρά ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι για να ενσωματωθεί. Τέλος προσθέτω και τις σταφίδες. Ανακατεύω τα υλικά της επικάλυψης. Μοιράζω σε μαφινοθήκες σιλικόνης το μείγμα κ πασπαλίζω με λίγη από την επικάλυψη. Ψήνω σε 30-40 λεπτά στους 180C. Βγάζω από τον φούρνο, τα τοποθετώ σε σχάρα κ περιμένω να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρω. Καλή σας απόλαυση!