Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ λαχανικών

 

 

μμμμ ….Τι θα φάμε σήμερα ? Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ λαχανικών ! (Ψιτ!!!Περιμένω και τις δικές σας συνταγούλες να μου στείλετε!) 

Υλικά για το μοσχάρι

1 κιλό μοσχάρι σπάλα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ. σ. πελτές ντομάτας
½ κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες περασμένες στο μούλτι
ελαιόλαδο
Λίγο κόκκινο κρασί
1 ξύλο κανέλας
2-3 μπαλάκια μπαχάρι
½ κ. γλ. ζάχαρη
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά Για το Πουρέ Λαχανικών

Μισή κούπα καλαμπόκι 
Μισή κούπα αρακά
2 καρότα
μισή κόκκινη πιπεριά 
ι μικρό κρεμμύδι
5 μέτριες πατάτες ξεφλουδισμένες και βρασμένες
1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος (ή γάλα)
120 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
130 γρ. γραβιέρα
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κ.γλ. κύμινο
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας .
Όταν ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα σοτάρουμε .
Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, και το πιπέρι.
Το αλάτι θα το ρίξουμε κάνα μισάωρο πρι βράσει το φαγητό,για να μη σφίξει το κρέας.
Συμπληρώνουμε 1 – 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 2 ώρες ώσπου να μαλακώσει ,και να δέσει η σάλτσα του.
Αν χρειασθεί, προσθέτουμε και άλλο νερό.

βράσουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε στο μούλτι,να γίνουν ένας ωραίος πολτός.
Κόβουμε σε κομμάτια τις βρασμένες πατάτες και τις κάνουμε πολτό, με το εργαλείο του πουρέ, προσέχοντας να μην αφήσουμε κομματάκια.
Ύστερα, αναμιγνύουμε τον πουρέ των ανάμεικτων λαχανικών με το πουρέ πατάτας.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα), το αλάτι και το πιπέρι, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Τέλος, προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά
Καλή όρεξη και περιμένω εντυπώσεις!!!

photo via pinterest

 

Close