Κάθε μπουκιά και κόλαση! Ο σεφ Μανώλης Συρίγος πλάθει τις δικές του κροκέτες με αρακά και μπέικον και τις σερβίρει στους λάτρεις του καλού φαγητού που αγαπούν τους πειραματισμούς.
Υλικά
500 γραμμ. πατάτες
100 γραμμ. μπέικον
100 γραμμ. αρακά κατεψυγμένο
5 φύλλα μέντα
1 κουταλιά αλεύρι
2 αβγά
100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
Δες και εδω:Πανευκολες Πατατοκροκετες φουρνου χαμογελαστες!Ιδανικες για παιδικο παρτυ
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε κρύο νερό για περίπου 20 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις σπάμε με ένα πιρούνι. Παράλληλα, αφήνουμε τον αρακά να ξεπαγώσει.
Κόβουμε το μπέικον και την μέντα σε λεπτές λωρίδες. Μετά, ανακατεύουμε τις πατάτες, το μπέικον, τον αρακά, την μέντα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα πλάθουμε για να πάρουν σχήμα κυλινδρικό.
Αλευρώνουμε τις κροκέτες και τις περνάμε από τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και μετά τις περνάμε από το τρίμα φρυγανιάς.
Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στραγγίξουν.
Συνοδεύεται τέλεια με μαγιονέζα.
Δες και εδω Τραγανές πατατοκροκέτες με τυρί και μπέικον έτοιμες σε λίγα λεπτά!
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις