Στην ελληνική κουζίνα τα λαχανικά έχουν την τιμητική τους. Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού υπάρχουν σε αφθονία σε κήπους και μανάβικα! Μπορούν λοιπόν να γίνουν και κεφτέδες! Όλα τα λαχανικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κεφτέδες, αρκεί να συνδυαστούν κατάλληλα. Είναι πολύ καλή ιδέα για να φάνε τα παιδάκια σας λαχανικά, μπορούν να γίνουν ωραιότατα burgers ή ορεκτικό για το καλοκαιρινό σας τραπέζι.
Υλικά:
2 κολοκυθάκια
2 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κ.σ. δυόσμο ξερό
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τα τρίβουμε στον τρίφτη χειρός.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
Αν τα τηγανίσουμε την ίδια μέρα, προσθέτουμε τόσο αλεύρι, ώστε να πάρουμε ένα μείγμα που να στέκεται στο κουτάλι μας. Αν τα τηγανίσουμε την επόμενη μέρα, φυλάμε το μείγμα στο ψυγείο και προσθέτουμε πάλι όσο αλεύρι χρειάζεται, πριν τα βάλουμε στη φωτιά.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καυτό λάδι. Είναι έτοιμα όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περίσσιο λάδι τους.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες