Συνταγή για κανελόνια με μπεσαμέλ και κοτόπουλο που θα κάνει όλους να αναφωνήσουν…. Τί ΦΑΓΗΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ! Ένα σουφλέ με κανελόνια, μπεσαμέλ και κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα για να απογειώσετε κάθε γιορτινό τραπέζι ή το τραπέζι της Κυριακής. Κολασμένο λέμε!!
- κανελόνια 1 κουτί
Υλικά
- κοτόπουλο 1 μεγάλο στήθος
- κεφαλοτύρι 200 γραμμάρια
- γκούντα 100 γραμμάρια τριμμένο
- πιπεριά μισή κόκκινη
- πιπέρι Κατά βούληση
- μαιντανος 1-2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένος
Για την γέμιση
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αυγα 2 χτυπημένα
- κύβος κότας 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- νερό 2-3 κουταλιές της σούπας
- μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
Για την μπεσαμέλ
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- κεφαλοτύρι Κατά βούληση τριμμένο
Για το σουφλέ
Τα κανελόνια είναι αγαπημένα ζυμαρικά που τα γεμίζουμε με γεμίσεις της αρεσκείας μας και δημιουργούμε εντυπωσιακές συνταγές. Μία τέτοια συνταγή είναι και αυτά τα λαχταριστά κανελόνια με γέμιση από κοτόπουλο και πιπεριά, με σπιτική μπεσαμέλ, κρέμα γάλακτος και πολλή αγάπη.
Είναι πάρα πολύ νόστιμο φαγητό που σε κάνει να ξεχνάς τις θερμίδες του αφού έτσι και αλλιώς μία φορά στο τόσο μία παρασπονδία όλοι και όλες την χρειαζόμαστε. Εμείς το φτιάχνουμε σε κάθε γιορτινό τραπέζι και το τρώμε και ως πιάτο μπουφέ και ως κυρίως πιάτο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Λαχταριστά κανελόνια με μπεσαμέλ και κοτόπουλο
Εκτέλεση για την γέμιση
Αρχικά βράζουμε το κοτόπουλο πολύ καλά. Έπειτα το ψιλοκόβουμε και το ανακατεύουμε με το κεφαλοτύρι, την τριμμένη γκούντα, την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Με την γέμιση γεμίζουμε τα κανελόνια μας.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Βάζουμε το φρέσκο γάλα να ζεσταθεί καλά μαζί με τα χτυπημένα αυγά και τον κύβο κότας. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Αφού ζεσταθεί το γάλα λιώνουμε το κορν φλάουρ στο νερό και ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα.
Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αφού πήξει η μπεσαμέλ προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Εκτέλεση για τα κανελόνια με μπεσαμέλ και κοτόπουλο
Παίρνουμε ένα πυρέξ. Αφού γεμίσουμε τα κανελόνια ωμά, με την γέμιση κοτόπουλου, τα τοποθετούμε με την σειρά μέσα στο πυρέξ. Πάνω από τα κανελόνια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Δείτε ακόμα Συνταγή για κανελόνια με κρέμα γάλακτος γεμιστά με τυριά & παριζάκι
Πάνω από την κρέμα γάλακτος στρώνουμε την μπεσαμέλ ζεστή. Πάνω από την μπεσαμέλ προσθέτουμε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και το ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Tips για τα κανελόνια με μπεσαμέλ και κοτόπουλο
Για 1 κουτί κανελόνια παίρνουμε 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου. Αν φοβάστε ότι ο φούρνος σας είναι δυνατός και θα πάρουν χρώμα γρήγορα χωρίς να έχουν προλάβει να ψηθούν τα κανελόνια μαζί με την κρέμα γάλακτος ανακατέψτε και μισό ποτήρι χλιαρό νερό και ρίξτε το στα κανελόνια, πριν την μπεσαμέλ.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Πάνω από την μπεσαμέλ μπορούμε να βάλουμε και επιπλέον ζωμό κοτόπουλου. Μπορούμε να πασπαλίσουμε την μπεσαμέλ με όποιο τυρί μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες