Μακαρόνια κοτοπουλο και μπεσαμέλ συνθέτουν το τελειο πιατο

Δεν εχω λογια να περιγράψω αυτό το πιάτο!!! Οι γευσεις συνδυάζονται τέλεια και το αποτέλεσμα;;; Μοναδικό!!!

Υλικά
300 γραμμάρια μακαρόνια, σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά
500 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου ή άλλο κρέας
2 κουταλιές της σούπας ντομάτα (χυμός ντομάτας)
2 κρεμμύδια
1 έως 2 σκελίδες σκόρδου
λάδι
αλάτι
πιπέρι
άνηθο
Για τη σάλτσα:
500 ml φρέσκο γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
30 γραμμάρια λάδι
λεμόνι
αλάτι

Δείτε ακόμη Λαχταριστό σουφλέ Κοτόπουλο με μπεσαμελ τυρί και πατάτες

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι το μισό ψήσιμο. Ενώ βράζουν, τηγανίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Κόψτε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια.

Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέστε το στο κρέας, κλείστε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, λυωμένο σκόρδο.

Ανακατέψτε τα όλα μαζί για λίγα λεπτά.
Κάντε τη σάλτσα. Βάλτε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το λάδι .
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγα σιγά , προσθέτουμε αλάτι και λίγο λεμόνι.
Ρίξτε λίγο ζεστό γάλα σε αυτό και αναμείξτε δυνατά.

Στο μείγμα που προκύπτει, προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα (ζεστό), ανακατεύουμε συνεχώς μέχρις η σάλτσα είναι έτοιμη.
Πάρτε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε απλώστε τα μακαρόνια .
Ρίξτε τα μισή σάλτσα.

Δείτε ακόμη Φανταστικό Σουφλέ λαχανικών για αυτούς που δεν τρώνε εύκολα λαχανικά

Στη συνέχεια, βάλτε ένα στρώμα τηγανισμένου κρέατος με κρεμμύδια
και ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα.
Τοποθετήστε το ταψί σε ένα θερμαινόμενο φούρνο 180 ° και ψήστε για 25-30 λεπτά.

Διακοσμήστε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε.

Δείτε με ένα κλικ  εδώ τις καλύτερες συνταγές μας

Πηγή: hranene.framar.bg
Close