Μπριαμ : (Αναμεικτα λαχανικα στο φουρνο)

Μπριαμ
(Αναμεικτα λαχανικα στο φουρνο) . Ενά λαχταριστό φαγάκι που θα σας ενθουσιάσει

Για ενα μετριο-μεγαλο ταψι φουρνου

Υλικα

4-5 μεσαιες πατατες
4-5 μεσαια κολοκυθακια
2 πιπεριες φλωρινης
2 ντοματες η 5-6 ντοματινια
3 καροτα
2 κρεμμυδια ξερα
2 σκελιδες σκορδο
Αλατι πιπερι
2 κ σ ξερο τριμμενο δυοσμο
Λιγη παπρικα
1 πρεζα ζαχαρη
1 ποτηρι λαδι
2 κ.σ πελτε
Λιγο κετσαπ
1/2 κουτι χυμο ντοματας
1/2 ποτηρι νερο

Εκτέλεση

Σε μια λεκανη πλενουμε καθαριζουμε ολα μας τα υλικα σε ροδελες,το κρεμμυδι και το σκορδο τριμμενο στον τριφτη.
Σε ενα ταψι ριχνουμε ολα τα υλικα μας εκτος απο τις ντοματες και τα ανακατευουμε πολυ καλα.
Τα στρωνουμε καλα να κανουν μια σχετικα λεπτη στρωση και βαζουμε απο πανω τις ντοματες σε ροδελες η τα ντοματινια.
Βαζουμε το ταψι σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 180-200 βαθμους για μιαμιση ωρα.
Ανακατευουμε ανα διαστηματα μεχρι να ψηθει το φαγητο μας και να μαλακωσουν καλα τα λαχανικα μας.
Καλο ειναι μετα το ψησιμο να αφησουμε το φαγητο μας για ακομα 15′-20′ να “ξεκουραστει” εκτος φουρνου μεχρι να σερβιρουμε.

Close