Νοστιμα αλμυρα σουδακια για το μπουφέ σας!
Νόστιμα αλμυρά «σου»για τον μπουφέ σας.Μια πρωτότυπη ιδέα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά (για περίπου 45 «σου»):
¼ πακέτο βούτυρο
½ φλιτζ. νερό
λίγο αλάτι
½ φλιτζ. αλεύρι σκληρό
2 αυγά
Για τη γεμιση
1 ½ φλιτζ. τονο
2 κ.σ. μαγιονέζα
ανιθο ψιλοκομμένο
Διαδικασία:
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το νερό και το αλάτι. Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει, ρίχνετε όλο μαζί το αλεύρι, ενώ ανακατεύετε τη ζύμη γρήγορα με ξύλινη σπάτουλα. Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή την αποσύρετε από τη φωτιά και τη βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, ενώ τη χτυπάτε με δύναμη. Συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου η ζύμη γίνει λεία. Παίρνετε με κουταλάκι του γλυκού κομματάκια ζύμης στο μέγεθος ενός μεγάλου κερασιού και τα βάζετε σε ένα ταψί, ελαφρά βουτυρωμένο, κατά τρόπο που το ένα να απέχει από το άλλο περίπου 2 δάκτυλα. Ψήνετε τα «σου» σε δυνατό φούρνο, στους 237°C, για 15′. Σβήνετε τον φούρνο και τα αφήνετε να μείνουν μέσα επί περίπου 15′ ακόμα για να στεγνώσουν. Όταν κρυώσουν, τα ανοίγετε και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά.
Καλή όρεξη!
Μπορείτε να τα γεμισετε και με ζαμπονοσαλατα συνταγη εδω
 
Με αυγοσαλατα συνταγη εδω
 
Με ρωσσικη συνταγη εδω
 
Και με κοτοσαλατα συνταγη εδω

Close