Ντολμαδάκια από την Κωνσταντία την Σμυρνιά

Με αυτή τη συνταγή θα γλύφετε και τα δάχτυλα σας. Είναι νόστιμη, θρεπτική και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

Τι χρειαζόμαστε:

• 250 γρ. αμπελόφυλλα (μικρά και τρυφερά)
• 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 2-3 κρεμμύδια τριμμένα
• 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
• 1-2 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 κούπα ελαιόλαδο
• 1 1/4 κούπα βραστό νερό
• χυμό από 1 1/2 λεμόνι
• αλάτι, πιπέρι
• 1/2 κουταλιά ζάχαρη

Δείτε ακόμα: Φανταστικά ντολμαδάκια γιαλαντζί με γιαούρτι

Πώς το κάνουμε:

1)Πλένουμε και ζεματάμε για 2-3 λεπτά τα αμπελόφυλλα.

2)Ετοιμάζουμε την γέμιση (φρέσκα κρεμμυδάκια, κρεμμύδια, ντομάτες,μαϊντανό, δυόσμο,ζάχαρη, ρύζι, αλάτι, πιπέρι, 1/2 λάδι).

3)Απλώνουμε ένα φύλλο στο πιάτο μας με τις ίνες από την πάνω πλευρά.

4)Βάζουμε λίγη γέμιση.

5)Διπλώνουμε την πάνω πλευρά.

Δείτε ακόμα Φανταστικοί λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι!

6)Διπλώνουμε τα πλαϊνά

7)Τυλίγουμε ελαφρά(όχι σφιχτά).

8)Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας μας με λίγα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρές.

9)Προσθέτουμε το νερό, το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού, καλύπτουμε και από πάνω με λίγα αμπελόφυλλα και μετά με ένα πιάτο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και τα σιγοβράζουμε για 40′.

 

Πηγή: clickatlife
Close