Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για μια υπέροχη πίτα με μπέϊκον, τυρί τσένταρ και τραγανό φύλλο σφολιάτας. Τόσο απλή, τόσο εύκολη στη παρασκευή της, τόσο λαχταριστή και νόστιμη στη γεύση της.
Υλικά συνταγής
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. μπέικον κομμένο σε κύβους του 1 εκ.
230 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
1 φύλλο ζύμης για τάρτες
αλάτι πιπέρι
λίγο βούτυρο για άλειμμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή ταψάκι 22 εκ. περίπου και στρώνετε καλά στη βάση και στα τοιχώματα το φύλλο σφολιάτας. Κόβετε προσεκτικά με ένα μαχαιράκι το φύλλο που προεξέχει περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα.
Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το τυρί τσένταρ, τα κυβάκια μπέϊκον, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από βάση σφολιάτας, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ περίπου μέχρι να ψηθεί το φύλλο και ροδοκοκκινίσει η γέμιση. Βγάζετε τη τυρόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε να “σταθεί” για 5 λ, κόβετε κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή.
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα