Παραδοσιακή συνταγή για μακαρονάδα σκόρδου από τη Σαντορίνη

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονάδα σκόρδου από τη Σαντορίνη. Δοκιμάστε αυτή τη σκορδομακαρονάδα Σαντορίνης με κόκκινη σάλτσα που γίνεται πραγματικά πεντανόστιμη!

Ιδιαίτερο διαδεδομένο πιάτο στις Κυκλάδες και με κάποιες παραλλαγές σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Εκτέλεση για μακαρονάδα σκόρδου:

Βράζουμε τα μακαρόνια όπως αναγράφονται στη συσκευασία και τα βγάζουμε 3′ πριν το χρόνο βρασμού τους. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο με το μάτι και τσιγαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου σε χαμηλή φωτιά να μαυρίσουν ελαφρώς(όχι να καούν). Προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας και βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.

Στραγγίζουμε και βουτυρώνουμε ελαφρά τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και να δέσουν τα υλικά. Σερβίρονται σκέτα η με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας!

Karolina MegaΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

μακαρονάδα σκόρδου

Close