Γιουβέτσι με κιμά από την Γωγώ Σαμίου

Γιουβέτσι με κιμά και φέτα από την Γωγώ Σαμίου  Υπάρχει παιδί που δε τρώει τον κιμά: Πολύ σπάνια. Φτιάξτε ένα εύκολο γιουβέτσι με κιμά και συνοδεύστε το με φέτα, ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά που αν βάλετε πιπεριά φλωρίνης και καρότα, θα δώσει πικάντικη γεύση και χρώμα. Μπορείτε να το φτιάξετε είτε σε μορφή σούπας, είτε σε κριθαρότο, ανάλογα πως το προτιμά το παιδί

Υλικά για τον κιμά

Γιουβέτσι με κιμά από την Γωγώ Σαμίου

1 Κιλο κιμα απο μοσχαρι,Ελια.
2 Μεγάλα κρεμμύδια
2 Σκελίδες  σκόρδο
Σάλτσα σπιτική δείτε εδώ την συνταγή
Μαϊντανός
Αλατι,πιπερι

Γιουβέτσι με κιμά από την Γωγώ Σαμίου

1 σπιτικό κύβο λαχανικών συνταγή εδώ
1 ξύλο κανέλας
Μπαχάρι 2-3 μπαλάκια
Ξυδι για το σβήσιμο του κιμά
Ελαιολαδο για το τσιγαρισμα
1 πιπεριά φλωρινης ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
καρότο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Γιουβέτσι με κιμά από την Γωγώ Σαμίου

Εκτέλεση

Βάζω πρώτα τον κιμά μου σκέτο στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά,τον σπάω καλά με ένα πιρούνι να μην μένουν χονδρά κομμάτια, τον σβήνω με το ξίδι- για να σπάσει αυτή η μυρωδιά του κρέατος και με αυτόν τον τρόπο αφρατευει και το κρέας με το ξίδι – ρίχνω το λαδι τα κρεμμύδια το σκόρδο και τσιγαρίζω ,Βαζω τον μαϊντανό 4 μεγάλες κουταλιές  της σούπας σπιτική σάλτσα και μια κουταλιά πελτέ ,τα μπαχαρικά , την πιπεριά και τα καρότα, λιγο νεράκι , τον κύβο και αφήνω να βρασει στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα του!!

Δείτε ακόμη Σου περίσσεψε ο κιμάς από τα μακαρόνια; Ιδέες για φαγητά

Γιουβέτσι με κιμά από την Γωγώ Σαμίου

 

Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω το κριθαράκι για 5 λεπτά. Παίρνω με τρυπητή κουτάλα το κριθαράκι και το ρίχνω στην κατσαρόλα με το μίγμα του κιμά. Προσθέτω ένα φλιτζάνι νερό και -μαγειρεύω σιγά σιγά μέχρι να γίνει το κριθαράκι ανακατεύοντας για να μην κολλήσει

Τιπς

Μπορείτε να φτιάξετε το γιουβέτσι με  κιμά με κιμά  που εχει περισσέψει Θα  τον βγάλετε από την κατάψυξη θα συμπληρώσετε λίγο ελαιόλαδο και λίγο σάλτσα, θα ρίξετε νερό και το κριθαράκι, θα χαμήλωσέ το μάτι ανακάτευοντας ανά διαστήματα μέχρι να γίνει το κριθαράκι.!!

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε και το παρακάτω Γιουβετσί με κιμά και φέτα στο φούρνο από την Ντίνα Νικολάου

Υλικά

Υλικά:
Για 6 μερίδες
½ κιλό κριθαράκι χοντρό
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 σπιτικό ζωμό σάλτσα για ψητά Knorr
2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα

1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυματισμένη
½ φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, χοντροκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ξύλο κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Γιουβέτσι με κιμά από την Γωγώ Σαμίου

Εκτέλεση:

Ζεσταίνω μια κατσαρόλα χωρίς να προσθέσω ελαιόλαδο και ρίχνω τον κιμά. Αρχίζω να τον καβουρδίζω μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα και να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Μόλις καβουρδιστεί καλά προσθέτω τον ζωμό και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει μέσα στον κιμά. Προσθέτω τα καρότα και την πιπεριά και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Ρίχνω το σκόρδο, την κανέλα, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνω με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το ελαιόλαδο και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αφήνω το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά.

Προστέθηκε: Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω το κριθαράκι για 5 λεπτά. Παίρνω με τρυπητή κουτάλα το κριθαράκι και το ρίχνω στην κατσαρόλα με το μίγμα του κιμά. Προσθέτω μισό φλιτζάνι νερό και αδειάζω το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε 6 ατομικά. Σκορπάω τη φέτα και το κεφαλοτύρι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα.

 

Close